ГоловнаПолітика

Міносвіти рекомендувало провести урок УПА у школах

На уроках можуть вивчати методи конспірації і відстеження агентів НКВС.

Міносвіти рекомендувало провести урок УПА у школах
Архив

Міністерство освіти рекомендувало школам 9-13 жовтня провести урок, присвячений історії Української повстанської армії (УПА).

Про це пишуть Українські Новини з посиланням на лист міністерства від 19 вересня "Про відзначення Дня захисника України".

Методичні рекомендації були розроблені Українським інститутом національної пам'яті (УІНП). Також рекомендують провести у школах зустрічі з ветеранами УПА або учасниками антитерористичної операції, перегляд кінофільмів й інші тематичні заходи.

Міносвіти і УІНП радять наступні форми проведення уроку: фестиваль мультимедійних презентацій "Ми боремося за Україну: історії воїнів УПА і АТО"; повстанська платформа "Воля дорожча за життя" (уявна підготовка та затвердження головних ідейних документів УПА); урок-реконструкція "У тренувальному таборі" (відтворення навчання в таборі старшинської підготовки); школа виживання "Завдання - витримати і не зрадити" (дослідження методів психологічної та фізичної підготовки, конспірації, шифрування, передачі інформації, розвідка та відстеження агентів НКВС і гестапо).

Нагадаємо, в жовтні 2014 року Президент Петро Порошенко скасував святкування Дня захисника вітчизни 23 лютого і встановив замість нього святкування Дня захисника України 14 жовтня.

Раніше уроки УПА проводили лише в Західній Україні за рішенням місцевих рад.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram