ГоловнаПолітика

Переговори про постачання зброї в Південний Судан велися за часів Януковича, - Геращенко

Контракт так і не був реалізований.

Переговори про постачання зброї в Південний Судан велися за часів Януковича, - Геращенко
Фото: Amnesty International Ukraine

Україна вела переговори про постачання зброї в Південний Судан ще за часів президентства Віктора Януковича.

Про це заявив секретар комітету Верховної Ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Антон Геращенко в ефірі "5 каналу".

"Ця інформація у звіті Amnesty International не відповідає дійсності. Українська державна корпорація "Укрінмаш", яка має право на експорт зброї, зробила відповідну заяву і, крім того, опублікувала свою офіційну відповідь англійською, надану місяць тому Amnesty. Вони ще місяць тому запитували, чи був такий контракт, і "Укрінмаш" відповіла, що були переговори у 2012-2013 роках, але контракт так і не був реалізований. Переговори велися за часів влади Януковича. На мою думку, Amnesty International вчинила дуже нечесно, вона мала офіційну відповідь від української державної компанії, де були наведені всі факти", - заявив він.

"Міністерство закордонних справ, Сполучені Штати, наші європейські партнери, вони отримали дипломатичними каналами офіційну інформацію з цього приводу. Цей інцидент буде вичерпаний, але довіру до Amnesty International буде підірвано", - додав депутат.

Нагадаємо, міжнародна правозахисна організація Amnesty International заявила про причетність України до постачань зброї в Південний Судан. Держкомпанія "Укрінмаш" спростувала цю інформацію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram