ГоловнаПолітика

Канада поки що не готова до введення безвізового режиму з Україною, - Климпуш-Цинцадзе

"Питання введення безвізу не є безперспективним, але потребує декількох років".

Канада поки що не готова до введення безвізового режиму з Україною, - Климпуш-Цинцадзе
Иванна Климпуш-Цинцадзе

Канада поки що не готова до введення безвізового режиму для громадян України.

Про це заявила на брифінгу віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе.

"Я не бачу, щоб була повна готовність канадської сторони взяти участь в активному діалозі і вже розробити "дорожню карту", як можна скасувати візи для України", - сказала вона.

За словами віце-прем'єра, питання введення безвізу не є безперспективним, але потребує декількох років.

Нагадаємо, з 11 червня 2017 року громадяни України можуть їздити без віз за біометричними паспортами в 26 країн-членів Європейського Союзу, за винятком Великобританії та Ірландії (Австрія, Бельгія, Болгарія, Угорщина, Німеччина, Греція, Данія, Іспанія, Італія, Кіпр, Латвія, Литва, Люксембург, Мальта, Нідерланди, Польща, Португалія, Румунія, Словаччина, Словенія, Фінляндія, Франція, Хорватія, Чехія, Швеція та Естонія).

Також громадяни України зможуть відвідати за біометричним паспортом ще чотири держави, що входять у шенгенську зону, але не перебувають у складі Євросоюзу: Швейцарію, Норвегію, Ісландію та Ліхтенштейн.

Безвізовий режим дозволяє громадянам України перебувати на території країн ЄС не більш ніж 90 днів упродовж 180-денного періоду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram