ГоловнаПолітика

Україні варто зміцнювати зв'язки з Німеччиною через бізнес, - керівник міжнародних програм Інституту Горшеніна

"Бізнес завжди давав можливості для розвитку дружніх відносин і співпраці".

Україні варто зміцнювати зв'язки з Німеччиною через бізнес, - керівник міжнародних програм Інституту Горшеніна
Дмитрий Остроушко
Фото: Макс Требухов

Україні варто зміцнювати зв'язки з Німеччиною через бізнес. Таку думку під час круглого столу в Інституті Горшеніна висловив керівник міжнародних програм Інституту Дмитро Остроушко, коментуючи результати виборів у Німеччині.

"У нас є привід для стриманого оптимізму, тому що, по-перше, коаліція буде, вона складатиметься з партій, які ставлять на перше місце європейські цінності, повагу до правил. У цьому сенсі ми переживали, чи не збільшиться проросійський голос у політиці Німеччини. Де-факто ми можемо сказати, що він збільшиться, але противага цьому буде. І те, що соціал-демократична партія переходить в опозицію, для нас теж не так погано. Друга фракція в парламенті буде опозиційною і в неї буде більше голосу, ніж у "Альтернативи для Німеччини" і лівих, які теж мають проросійські настрої", - сказав він.

Водночас Остроушко додав, що прихильники Росії є у всіх партіях, тому Україні варто докласти зусиль, щоб посилити свої позиції.

"Велика можливість для цього є в площині бізнесу. Любов і міцні зв'язки з Росією, які є в Німеччині, вони в першу чергу пов'язані з бізнесом. І бізнес завжди давав можливості для розвитку дружніх відносин і співпраці. Україна розвивається доволі динамічно, ми бачимо зростання нашої інвестиційної привабливості, приходять нові інвестори. Це відмінний механізм, щоб зміцнювати відносини і покращувати уявлення про Україну, у тому числі в тих регіонах, де перемогла АдН", - вважає він.

"Чому б нам не працювати сьогодні над тим, щоб поліпшувати прагматичні зв'язки, прагматичну співпрацю? Щоб люди, які голосували за популістів, переконувалися, що є можливість зміцнення зв'язків з Україною, щоб вони відкрили для себе Україну", - додав він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram