ГоловнаПолітика

Янукович визнав 31,5 млн гривень і $85 тис. на рахунках в Ощадбанку

Голова банку стверджував, що в екс-президента й Азарова були відкриті рахунки більш ніж на мільярд.

Янукович визнав 31,5 млн гривень і $85 тис. на рахунках в Ощадбанку
Фото: focus.ua

На рахунках Віктора Януковича в "Ощадбанку" було 31,5 млн гривень і 85 тисяч доларів, заявив адвокат колишнього президента Віталій Сердюк під час розгляду позову до LB.ua і голови правління банку Андрія Пишного.

Пишний в інтерв'ю шеф-редактору LB.ua Соні Кошкіній і редактору економічного відділу Андрію Яницькому заявив, що на рахунках "Ощадбанку" лежать більш ніж 1,150 млрд гривень Януковича й екс-прем'єра Миколи Азарова.

У рамках позову про захист честі, гідності та ділової репутації Янукович вимагає визнати недостовірними слова Пишного та зобов'язати LB.ua спростувати їх.

Як повідомляє УНІАН, на засіданні у справі Печерський райсуд Києва зобов'язав "Ощадбанк" показати суму грошових коштів, які мав на рахунках у банку Янукович на 10 листопада 2016 року.

"Суд постановив витребувати з ВАТ "Державний ощадний банк України" інформацію про суму грошових коштів, які розміщені на банківських рахунках Януковича Віктора Федоровича, відкритих у ПАТ "Державний ощадний банк України", і вартість цінних паперів, які придбані та/або зберігаються за дорученням Януковича Віктора Федоровича в ПАТ "Державний ощадний банк України" за станом на 10 листопада 2016 року", - сказано в ухвалі суду.

Представники "Ощадбанку" просили відмовити в задоволенні відповідного клопотання, оскільки, на їхню думку, така інформація містить банківську таємницю.

Наступне засідання у справі пройде 16 грудня 2017 року.

Нагадаємо, наприкінці квітня в Януковича і його оточення конфіскували близько $1,5 млрд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram