>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

У гонці азійської Формули-4 не фінішувала жодна машина

Команди прорахувалися з кількістю пального в баках.

У гонці азійської Формули-4 не фінішувала жодна машина
Фото: formula4.asia

Жоден з дев'яти пілотів, які взяли участь у суботній гонці азійської Формули 4 у Сепангу (Малайзія), не зміг фінішувати. Про цей випадок повідомляє профільне видання AutoSport.

Організатори вирішили провести відразу дві гонки азійської Ф4 в суботу вранці. Перша гонка пройшла без пригод. Але в другому заїзді, який складався з восьми кіл, ніхто не зміг фінішувати.

Починаючи із шостого кола, гонщики почали зупинятися на трасі через брак пального, а на останньому восьмому колі на трасу довелося виїжджати машині безпеки, тому що гоночна траєкторія була всіяна покинутими автомобілями.

На момент виїзду сейфті-кара трасою рухався тільки один гонщик, але й він зупинився на восьмому колі через брак пального. Організатори вирішили визначати результати перегонів за підсумками сьомого кола. Тож гонщика Кейна Шеперда, який і залишився на трасі, визнали переможцем заїзду.

Причиною такого незвичайного закінчення другої гонки став прорахунок у тому, скільки пального потрібно було залити в баки автомобілів, щоб проїхати дві поспіль гонки без дозаправки. Це була форс-мажорна ситуація для команд Ф4, оскільки зазвичай два заїзди у Ф4 проходять із перервою, під час якої автомобілі дозаправляють.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram