ГоловнаСуспільствоПодії

Затриманий за виготовлення патронів киянин заявив, що робив їх для бійців АТО

Пояснення збройових справ майстра перевіряють.

У Києві правоохоронці затримали чоловіка, який налагодив виробництво патронів у домашніх умовах.

Як повідомляють на сайті поліції, правоохоронці зупинили автомобіль ВАЗ 2121 41-річного жителя Дніпровського району столиці і знайшли в ньому пістолет іноземного виробництва калібру 9 мм з трьома магазинами, глушником і 56 патронами. За місцем проживання затриманого вирішили провести обшук.

У підвальному приміщенні будинку, де жив чоловік, знайшли пристрій для виготовлення патронів і обладнане місце для їх відстрілу. Крім того, на дачі чоловіки в Оболонському районі вилучили гільзи різного калібру, незареєстрований карабін і п'ять кілограмів пороху.

"Правоохоронцям киянин сказав, що займався виготовленням патронів для потреб бійців АТО. Поліцейські це пояснення перевіряють і відпрацьовують оперативну інформацію про використання боєприпасів під час скоєння злочинів", - сказано в повідомленні.

Слідчі клопотали про арешт чоловіка, але суд відпустив його під особисте зобов'язання. Досудове розслідування порушено за статтею 263 Кримінального кодексу (незаконне поводження зі зброєю).

Нагадаємо, в липні президент Петро Порошенко запропонував побудувати в Україні завод з виробництва боєприпасів. На реалізацію цього завдання заплановано виділити 1 млрд 400 млн гривень.

Раніше в Україні функціонував Луганський патронний завод, який виробляє боєприпаси для стрілецької зброї і який зараз розташований на тимчасово не підконтрольній українській владі території.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram