>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Серена Вільямс обіграла свою сестру в фіналі Australian Open-2017

Серена стала семикратною переможницею Australian Open в одиночному розряді.

Серена Вільямс обіграла свою сестру в фіналі Australian Open-2017
Серена Уильямс

Американська тенісистка Серена Вільямс стала переможницею турніру серії "Великого шолому" Australian Open в жіночому одиночному розряді, обігравши в фіналі свою сестру Вінус Вільям (6:4, 6:4)

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Матч тривав 1 годину 21 хвилину.

Таким чином, Серена стала семикратною переможницею Australian Open в одиночному розряді. Всього ж вона 23 рази вигравала турніри "Великого шолому". Крім того, 14 разів вона це робила в парному розряді, причому - в дуеті з Вінус Вільямс (з них чотири - на Australian Open).

За даними Жіночої тенісної асоціації (WTA), історія офіційного суперництва сестер Вільямс почалася в 1998 році, коли вони зустрілися якраз на Australian Open. Це був матч другого кола змагання. Гра завершилася з рахунком 7:6 (7:4), 6:1 на користь старшої Вінус, яка в підсумку дісталася до чвертьфіналу. Перша ж перемога Серени датована 1999 роком: тоді вона виграла у Вінус фінал турніру в Мюнхені (6:1, 3:6, 6:3).

Останнім їхнім матчем був чвертьфінал US Open-2015 року, цю зустріч виграла Серена Вільямс (6:2, 1:6, 6:3). Всього ж - з урахуванням суботнього фіналу - вони грали один проти одного 28 разів; рахунок за перемогами - 17-11 на користь Серени Вільямс.

Зараз Серена Вільямс є другою "ракеткою" світу, а Вінус - 17-ю.

Нагадаємо, українська тенісистка Марта Костюк стала переможницею Відкритого чемпіонату Австралії-2017 серед юніорів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram