>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Швейцарія порушила справу щодо відбору господарів ЧС-2018 і 2022

У рамках розслідування допитують 10 чиновників ФІФА

Швейцарія порушила справу щодо відбору господарів ЧС-2018 і 2022

Прокуратура Швейцарії відкрила кримінальне провадження у справі про корупцію у ФІФА, щоб з'ясувати обставини того, яким чином ухвалювалися рішення про проведення чемпіонатів світу 2018-го і 2022 років у Росії та Катарі.

Про це повідомляє The Guardian.

У рамках справи допитують 10 чиновників ФІФА, який брали участь у голосуванні за Росію і Катар. Як наголошується в повідомленні швейцарського мін'юсту, справу порушено "щодо невідомих осіб за підозрою у злочинній безгосподарності і відмиванні грошей у зв'язку з розподілом футбольних кубків світу 2018-го і 2022 років".

Нагадаємо, що сьогодні вранці затримали кількох чиновників ФІФА, яких звинувачують у корупції в США. Серед них віце-президент виконкому FIFA Джеффрі Вебб, уродженець Кайманових островів, ще один віце-президент виконкому - Еухеніо Фігередо з Уругваю, який донедавна очолював асоціацію футболу Південної Америки, і колишній член виконкому ФІФА Джек Ворнер з Тринідаду-і-Тобаго.

Діючого президента організації Зеппа Блаттера серед заарештованих немає.

Затриманим у США висунули звинувачення у відмиванні коштів, рекеті і шахрайстві у зв'язку з тим, що грошові операції проводили через американські банки. Імовірні злочини скоювалися протягом останніх 20 років. Імовірні порушення пов'язані з рішеннями щодо заявок збірних про участь у Чемпіонатах світу, з угодами про права на трансляції матчів і угодами щодо реклами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram