ГоловнаСуспільствоПодії

Командування Медичних сил і СБУ зустрілися з керівниками ВЛК. Говорили про боротьбу з корупцією

Тільки з початку цього року спецслужба відкрила 14 кримінальних проваджень щодо протиправних дій співробітників військово-лікарських комісій.

Командування Медичних сил і СБУ зустрілися з керівниками ВЛК. Говорили про боротьбу з корупцією
Мобілізація, проходження ВЛК
Фото: Судово-юридична газета

Командування Медичних сил спільно з СБУ провели зустріч із керівниками підрозділів військово-лікарських комісій.

Як повідомили у Медичних силах, на зустрічі говорили про боротьбу з корупцією. На заході були присутні понад 50 керівників ВЛК.

Співробітники СБУ повідомили, що тільки з початку цього року спецслужба відкрила 14 кримінальних проваджень щодо протиправних дій співробітників ВЛК. 31 особа отримала підозру, а у двох випадках мова йшла про протиправну діяльність співробітників ВЛК у складі організованих злочинних груп.

Командування Медичних сил ЗСУ наголосило, що будь-які прояви корупції є неприйнятними і шкодять інтересам держави. 

  • 9 жовтня стало відомо, що у Рівному викрили злочинну групу із 29 осіб, які «заробляли» на ухилянтах. Оборудку організувала очільниця місцевого агентства нерухомості та дві її підлеглі, які залучили до незаконної діяльності 26 медпрацівників. 
  • 5 жовтня затримали й повідомили про підозру у незаконному збагачені керівниці Хмельницького обласного центру медико-соціальної експертизи, яка напередодні під час слідчих дій викинула через вікно пів мільйона доларів.
  • СБУ повідомила, що лише з початку року викрили 77 осіб, причетних до корупційних злочинів у сфері діяльності МСЕК. Також виявили 7 злочинних угрупувань із числа представників комісій.
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram