ГоловнаСуспільствоВійна

Головне за ніч та ранок суботи, 12 жовтня: бої на Куп’янському напрямку, обстріли Запоріжжя, 169 боєзіткнень

Нічна повітряна атака, 169 бойових зіткнень, бої на Куп’янському та Курахівському напрямках, втрати окупантів, ворожі обстріли, перша перемога збірної України у групі Ліги Націй.

Головне за ніч та ранок суботи, 12 жовтня: бої на Куп’янському напрямку, обстріли Запоріжжя, 169 боєзіткнень
Удари по Куп'янську
Фото: поліція Харківської області

У ніч на 12 жовтня Росія атакувала Україну ракетами та ударними дронами. Сили ППО збили 24 з 28 "Шахедів", повідомляють Повітряні сили ЗСУ.

"У ніч на 12 жовтня 2024 року противник атакував Україну ракетами невстановленого типу (район пусків – Бєлгородська обл. – рф) та 28-ма ударним БпЛА (район пусків – Курськ, Приморсько-Ахтарськ, рф)", — ідеться у повідомленні.

У результаті протиповітряного бою збито 24 ворожих БпЛА у Сумській, Полтавській, Дніпропетровській, Миколаївській, Херсонській областях. Два ворожі безпілотники локаційно втрачено. 

Тим часом Генеральний штаб ЗСУ повідомляє, що минулої доби в Україні зафіксовано 169 бойових зіткнень.

За уточненою інформацією, вчора противник завдав по позиціях українських підрозділів та населених пунктах двох ракетних ударів із застосуванням двох ракет, а також 74 авіаударів, зокрема скинув 110 КАБ. Крім цього, здійснив понад 5000 обстрілів, з них 155 - із реактивних систем залпового вогню та залучив для ураження більше 1530 дронів-камікадзе.

Авіація, ракетні війська і артилерія Сил оборони уразили два ворожих пункти управління, 18 районів зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, артилерійську систему на вогневій позиції, станцію РЕБ та один засіб протиповітряної оборони противника.

Противник активізувався на Куп’янському напрямку, за добу відбулось 23 атаки загарбників. Сили оборони відбивали штурмові дії неподалік Петропавлівки, Степової Новоселівки, Колісниківки, Лозової, Кучерівки, Синьківки, Кругляківки, Новоосинового, Вишневого та Піщаного.

На Покровському напрямку українські воїни зупинили 20 штурмових і наступальних дій агресора у бік населених пунктів Крутий Яр, Миролюбівка, Мирноград, Лисівка, Селидове. Найбільша концентрація ворожих атак була поблизу Селидового та Лисівки.

Найбільша кількість атак була відбита Силами оборони на Курахівському напрямку, загалом зупинено 32 атаки ворога.

Детальніше про оперативну ситуацію – в новині.

Також Генштаб інформує, що за минулу добу Сили оборони ліквідували ще 1290 російських окупантів. Від початку вторгнення бойові втрати противника склали близько 667 630 осіб.

Про інші втрати ворога – в новині.

Унаслідок ворожих обстрілів Запоріжжя у ніч на 12 жовтня травм зазнали жінки 55 та 22 років, а також 11-річна дівчинка, повідомляє очільник Запорізької ОВА Іван Федоров.

У ніч на 12 жовтня російська армія завдала трьох ударів по Запоріжжю. Двоє людей від госпіталізації відмовились одразу. 11-річній дівчинці медики надали всю необхідну допомогу в лікарні.

Упродовж доби окупанти завдали 425 ударів по 11 населених пунктах Запорізької області.

Попри переповнений лазарет та вимушені експерименти зі складом, збірна України з футболу обіграла Грузію у третьому турі Ліги Націй.

Наставник команди Сергій Ребров дав можливість вийти на поле одразу трьом дебютантам головної команди: Іван Калюжний закрив опорну зону зі старту, а Олександр Назаренко та Дмитро Криськів з'явилися з лави запасних ближче до кінця зустрічі.

Усупереч сумній традиції цього року, українці нарешті провели непоганий перший тайм. Кульмінацією стали вдалі індивідуальні дії Михайла Мудрика, який на 35-ій хвилині відзначився третім голом у складі синьо-жовтої команди.

Після цього тренерський штаб вирішив зробити акцент на надійній обороні. Особливих нагод подвоїти перевагу українці не мали, натомість зосередилися на тому, щоб втримати рахунок - і це вдалося.

1:0 - перемагаємо лідера групи і залишаємося претендентами на підвищення у класі. Вже 14 жовтня цей статус потрібно підтверджувати у номінально домашньому матчі із Чехією.

Президент США Джо Байден заявив, що збитки, завдані проходженням над штатом Флорида урагану "Мілтон", попередньо оцінюють у суму 50 мільярдів доларів.

Як пише The Guardian, у неділю господар Білого дому особисто завітає до населених пунктів, які постраждали від негоди. Заради цієї поїздки, яка може вплинути на майбутні президентські вибори, Байден і скасував візит у Німеччину на засідання формату "Раймштайн".

Кількість жертв урагану збільшилася: наразі відомо про 16 загиблих, але ці дані можуть бути далеко не остаточними, адже ліквідація наслідків смертельних торнадо триває.

У Вашингтоні говорять про 150 зруйнованих будинків, а без електроенергії продовжують залишатися близько 2 мільйонів споживачів. На багатьох заправних станціях у Флориді спостерігається дефіцит пального.

Найповніша картина сьогоднішнього дня обов’язково буде на нашому сайті.

Тримаймося і наближаємо Перемогу! 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram