ГоловнаСуспільствоВійна

Під контролем України перебувають 74 населені пункти Курської області РФ

Продовжується розробка гуманітарних рішень. Триває підготовка наших наступних кроків.

Під контролем України перебувають 74 населені пункти Курської області РФ
Фото: скріншот з відео

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський доповів Володимиру Зеленському, що наразі під контролем українських Сил оборони перебуває 74 населені пункти Курської області РФ. Наразі триває підготовка наступних кроків.

Про це Володимир Зеленський повідомив у соцмережах.

"Постійно на зв’язку з головкомом Олександром Сирським: доповіді щодо фронту та нашої операції в Курській області. Попри складні, інтенсивні бої, просування наших сил на Курщині триває, обмінний фонд для нашої держави поповнюється", – зазначив Володимир Зеленський.

За словами Президента, взятих під контроль населених пунктах нині проходять перевірки і стабілізаційні заходи, триває розробка гуманітарних рішень для цих територій.

Глава Держави висловив вдячність українським захисникам за героїчну службу і додав, що триває підготовка наступних кроків України.

  • 6 серпня Росія заговорила про прорив кордону в Курській області. 
  • 9 серпня проєкт Deep State повідомив, що РФ в перший день боїв у Курській області втратила контроль над декількома селами. Йдеться про Свердліково, Дар'їно і Олешню. Тоді ж Президент Зеленський відзначив результативне поповнення обмінного фонду полоненими росіянами.
  • Вчора стало відомо, що у Курській, Брянській та Бєлгородській областях РФ запроваджили режим контртерористичної операції.
  • 11 серпня головнокомандувач ЗСУ Сирський заявив, що операція продовжується, але не уточнив подробиць.
  • У Центрі національного спротиву повідомляють, що російські адміністрації на окупованій території України створюють так звані молодіжні загони, які повинні вирушати на територію Курської області. 
  • Детальніше про наступ ЗСУ на Курську область РФ та сценарії розвитку подій читайте в матеріалі "Наступ Сил оборони в Курській області. Що відбувається і які сценарії розвитку подій".
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram