ГоловнаСуспільствоОсвіта

Уряд розширив перелік напрямів використання коштів донорів для реформи шкільного харчування

До переліку додали відновлення та модернізацію харчоблоків у закладах освіти, а також поліпшення якості харчування.

Уряд розширив перелік напрямів використання коштів донорів для реформи шкільного харчування
Фото ілюстративне
Фото: facebook/Євген Клопотенко

Уряд ухвалив зміни щодо механізмів залучення коштів донорів для реалізації реформи шкільного харчування в закладах освіти.

Як повідомила пресслужба Міністерства освіти і науки України, Кабінет міністрів України ухвалив постанову «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 19 квітня 2022 р. № 472 і від 8 листопада 2022 р. № 1256». 

Це означає, що перелік напрямів використання коштів для потреб освіти і науки розширено.

Тепер до них додали відновлення та модернізацію харчоблоків у закладах освіти, а також поліпшення якості харчування – для них обсяги фінансування збільшуються. Джерелом фінансування будуть кошти фізичних і юридичних осіб, резидентів і нерезидентів, благодійних пожертв, гуманітарної допомоги, грантів і дарунків, що надходять на рахунок UNITED24 для потреб освіти і науки.

Також за планами Всесвітньої продовольчої програми ООН (ВПП ООН) мають збільшити кількість закладів ще у двох областях у 2024–2025 навчальному році. 

У 2023–2024 навчальному році ВПП ООН профінансувала харчування для майже 90 тис. дітей у приблизно 700 школах 13 областей України.

У перспективі партнерами у реформуванні шкільного харчування можуть стати уряди, державні та недержавні установи країн Європейського Союзу, США та Азії.

У 2024 році на ремонт та реконструкцію шкільних їдалень у державному бюджеті передбачили 1,5 млрд гривень. Більшу частину коштів, а саме 1,050 млрд, мали освоїти до 1 серпня. Фактично ж не використали жодної гривні. Чому так сталося, читайте у матеріалі LB.ua "Модернізація шкільних їдалень: “наварити” на обідах не вдасться?".

Навчальний рік в українських школах розпочнеться 2 вересня. А завершити навчання планують 30 червня 2025 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram