ГоловнаСуспільствоВійна

Росіяни опублікували відео знищеної колони їхніх військових у Курській області (доповнено)

Деталі поки невідомі. 

Росіяни опублікували відео знищеної колони їхніх військових у Курській області (доповнено)
Фото: скріншот

Росіяни поширили в мережі відео, як вони стверджують, знищення колони російських військових у Рильському районі Курської області. 

На ролику, опублікованому українським медіа "Цензор.нет" видно покинуту пошкоджену техніку й транспорт. Деталей про удар немає.

Доповнено. За даними російськомовного бюро Радіо Свобода, розбита колона належала до угруповання військ прикриття кордону російського міноборони – про це свідчать тактичні знаки. На її базі росіяни весною створили угруповання військ "Сєвєр", яку потім використовували для нападу на Вовчанськ.

Сьогодні джерела в СБУ надіслали відео удару по російському вертольоту в Курській області FPV-дроном. 

Що відбувається в Курській області

За даними аналітиків Deep State, Росія втратила контроль над частиною Курської області ще в перший день прориву кордону 6 серпня. 

6 серпня Росія заговорила про прорив кордону в Курській області. Спершу вона стверджувала, що спроба була невдалою і що її ФСБ стримала операцію, але навіть її провоєнні блогери повідомляли про втрату контролю. Керівник Центру протидії дезінформації Андрій Коваленко того дня сказав, що заяви росіян про контроль кордону в Курській області є неправдою. Це був перший і єдиний коментар українського посадовця на цю тему.

7 серпня росіяни повідомляли про продовження боїв. З деяких населених пунктів оголосили евакуацію. Факт прориву кордону ніхто вже не заперечував включно з Володимиром Путіним, який екстрено зібрав уряд і, за даними росЗМІ, раду безпеки. 

Коментарі на тему Курської області, хоч і доволі обтічні, почали лунали від радника голови Офісу президента Михайла Подоляка.

У США і ЄС тим часом коментували події дуже обережно. Вашингтон сказав, що хотів би уточнити в України, що відбувається. Також американці казали, що треба не забувати про те, що з Курської області Росія атакувала українців, і що Україна має право на захист. Про право на захист нагадували і в Євросоюзі. 

8 серпня український президент у зверненні сказав, що Росія принесла на нашу землю війну, і вона повинна відчути, що зробила. У Пентагоні ж сказали, що не вважають події в Курській області ескалацією, а Україна робить те, що потрібно їй для перемоги на полі бою. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram