ГоловнаСуспільствоПодії

​Поліція затримала підозрюваних у підпалі автомобіля у Харкові

За знищення транспортного засобу чоловіки мали отримати 40 тис. гривень. 

​Поліція затримала підозрюваних у підпалі автомобіля у Харкові
​Поліція затримала підозрюваних у підпалі автомобіля у Харкові
Фото: Пресслужба ГУ Нацполіції у Харківській області

Вночі 1 серпня до поліції Харкова надійшло повідомлення про загоряння автомобіля Jeep grand Cherokee. Авто належить військовослужбовцю.

Про це повідомила пресслужба ГУ Нацполіції у Харківській області.

“Під час відпрацювання виклику поліцейські виявили двох чоловіків, які бігли у зворотній бік від місця події. Ними виявилися мешканці Харкова 30 і 47 років, один з яких неодноразово засуджений за скоєння майнових злочинів”, - розповіли в поліції, і додали, що затримані мали при собі запальну суміш.

Чоловіків затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України, вирішується питання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Як з'ясувалося, за знищення транспортного засобу чоловіки мали отримати 40 тис. гривень. 

Чоловікам повідомили про підозру у вчиненні злочинів за ч. 2 ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна) та ч.1 ст. 114-1 (перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань) Кримінального кодексу України.

За вчинене їм загрожує до 10 років ув’язнення.

  • У Харкові та області зафіксували близько 40 випадків підпалів авто військових. Поліція встановила особи всіх паліїв, це переважно молодь віком від 12 до 18 років. 
  • Правоохоронці викрили 68 осіб, причетних до підпалів техніки військовослужбовців і волонтерів. Найбільше підпалів авто зафіксовано у Києві, Одесі, Дніпрі і Харкові.
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram