ГоловнаСуспільствоВійна

“Радіо Свобода” опублікувала супутниковий знімок наслідків удару по авіабазі “Моздок” в Росії

На ньому видно слід від пожежі, викликаної падінням і вибухом безпілотника, проте він знаходиться за 400 метрів від найближчої стоянки літаків. Водночас після атаки дрона з авіабази зникла як мінімум частина літаків.

“Радіо Свобода” опублікувала супутниковий знімок наслідків удару по авіабазі “Моздок” в Росії
Фото: “Радіо Свобода”

Видання “Радіо Свобода” опублікувало супутниковий знімок наслідків удару українського безпілотника по авіабазі “Моздок” в Росії, який стався 8 червня. 

Супутниковий знімок авіабази зроблений 12 червня. На ньому видно слід від пожежі, викликаної падінням і вибухом безпілотника, проте він знаходиться за 400 метрів від найближчої стоянки літаків. 

Разом з цим на знімку від 12 червня можна помітити, що зі стоянки авіабази “Моздок” після атаки дрона зникла як мінімум частина літаків. Єдиний "літак", що залишився, є намальованим. 

Видання звертає увагу, що у вівторок, 11 червня, у Північній Осетії зазнав катастрофи винищувач-бомбардувальник Су-34. Він вилетів з авіабази "Моздок" для "навчально-тренувального польоту". Інші російські джерела писали, що йшлося про передислокацію літака – можливо, саме після української атаки на аеродром.

Нагадаємо, раніше "Українська правда" з посиланням на джерело в українській розвідці повідомила, що атака на військовий аеродром "Моздок" – спецоперація ГУР. Українські дрони вперше долетіли до Північної Осетії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram