ГоловнаСуспільствоПодії

Чиновників Запорізької міськради, які фігурують у розслідуванні махінацій, відсторонять від роботи

Це пообіцяла нова виконувачка обов'язків очільника Запоріжжя.

Чиновників Запорізької міськради, які фігурують у розслідуванні махінацій, відсторонять від роботи
Секретар Запорізької міської ради Регіна Харченко
Фото: Facebook/Regina Harchenko

Чиновники, які фігурують у розслідуваннях оборудок, будуть відсторонені від роботи. 

Про це повідомила секретар Запорізької міської ради Регіна Харченко.

За її словами, місяць тому всім чиновникам, які за попередньої влади "займалися корупційними оборудками", запропонували "або звільнення, або наручники". 

"Деякі вирішили звільнитися самі, деяким допомогли. А деякі подумали, що це жарт... І от перша радісна звістка: правоохоронці спіймали "на гарячому" чиновників міської ради за земельні оборудки. Процесуальні дії розпочалися ще минулого тижня. Запорізька міська рада надає повне сприяння у проведенні досудового розслідування, надаючи всі необхідні для слідства документи", - розповіла Харченко.

Вона повідомила, що видасть розпорядження про відсторонення фігурантів від роботи, а також заветує рішення про виділення землі.

"Корупційне рішення щодо виділення землі не підписано та не введено в дію. На це рішення буде накладено вето. Земельній комісії міської ради буде надано доручення в онлайн-режимі у найбільш прозорий для громади спосіб повторно розглянути заяву щодо виділення землі під спортивно-оздоровчий комплекс", - додала секретар.

  • 24 квітня депутати Запорізької міської ради обрали нову виконувачку обов'язків очільника Запоріжжя.
  • Попередній секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв після цього звернувся до Президента Володимира Зеленського зі скаргою на тиск з боку керівника Запорізької ОВА Івана Федорова на органи місцевого самоврядування.
  • Як відомо, адвокатка Регіна Харченко - депутатка від "Слуги народу", членкиня постійної комісії з питань комунальної власності, ресурсів, приватизації, архітектури та земельних відносин.
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram