ГоловнаСуспільствоВійна

Зеленський заявив, що цього року Україна отримає від союзників 10% від необхідної кількості винищувачів F-16

Глава держави зауважив, що цього замало, хіба що винищувачі будуть доповнені системами ППО.

Зеленський заявив, що цього року Україна отримає від союзників 10% від необхідної кількості винищувачів F-16
Фото: EPA/UPG

Президент Володимир Зеленський в інтервʼю в ефірі телемарафону заявив, що цього року Україна отримає від союзників 10% від необхідної кількості винищувачів F-16. 

"Літаків нам не вистачить. Окрім тих, що у нас є, те, що нам на сьогодні готові давати партнери саме в цьому році складає, я вважаю, 10% від того об’єму, який нам потрібен [...] Якщо боротись в небі, то боротись і перемагати. А не так, що "в нас є F-16". Ні, цього замало. [...] Тому я й сказав “комбінований” [захист] – не вистачить літаків поки що. І літаки, і ППО – так можна", – сказав Зеленський.

  • У кінці березня міністр оборони Рустем Умєров закликав данських партнерів за можливості профінансувати навчання більшої кількості українських пілотів F-16.
  • The New York Times писала що наразі Данія, Нідерланди, Норвегія та Бельгія зобов’язалися відправити в Україну близько 45 літаків, яких достатньо для трьох невеликих ескадрилій. Данія надішле перші шість наприкінці весни, а ще 13 винищувачів мають надійти до кінця року та у 2025.
  • Речник Повітряних сил ЗСУ повідомляв, що Україна не будуватиме нову інфраструктуру для F-16, зараз триває адаптація українських аеродромів.
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram