ГоловнаСуспільствоВійна

Головне за ніч та ранок суботи, 9 березня: удар по багатоповерхівці в Херсоні, бої на Авдіївському та Новопавлівському напрямках

Нічна дрон-атака, 63 бойових зіткнення, втрати окупантів, ворожі обстріли, неспокійна ніч у Таганрогу.

Головне за ніч та ранок суботи, 9 березня: удар по багатоповерхівці в Херсоні, бої на Авдіївському та Новопавлівському напрямках
Херсон, 9 березня 2024 року
Фото: Суспільне. Херсон

Унаслідок ранкового удару росіян по Червоногригорівській громаді на Нікопольщині загинув 16-річний юнак, також у важкому стані 22-річний хлопець.

Окупанти обстріляли Червоногригорівську громаду з артилерії, повідомив очільник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак.

"Загинув 16-річний хлопець. Ще один, 22 років, у лікарні. "Важкий". Це наслідки ранкового удару росіян по Червоногригорівській громаді, що на Нікопольщині. Окупанти обстріляли її з артилерії. Пошкоджені приватний будинок, господарська споруда, лінія електропередач і газогін", — ідеться у повідомленні.

У ніч на 9 березня 2024 року росіяни атакували Україну 15-ма "шахедами" з мису Чауда – Крим та Приморсько-Ахтарська.

Як повідомляють у Повітряних силах України, до відбиття повітряного нападу залучили зенітні ракетні підрозділи Повітряних Сил, мобільні вогневі групи Сил оборони України.

"В результаті бойової роботи протиповітряною обороною знищено 12 "шахедів" у межах Дніпропетровської, Донецької та Полтавської областей", — ідеться у повідомленні.

Тим часом Генеральний штаб Збройних сил України повідомляє, що впродовж доби сталося 63 бойових зіткнення.

Також ворог завдав 8 ракетних та 107 авіаційних ударів, здійснив 113 обстрілів із реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

На Авдіївському напрямку нашими захисниками відбито 15 атак ворога в районах населених пунктів Бердичі, Орлівка, Тоненьке, Первомайське та Невельське.

На Новопавлівському напрямку сили оборони продовжують стримувати ворога в районах Побєди, Красногорівки та Новомихайлівки Донецької області, де ворог, за підтримки авіації, 22 рази намагався прорвати оборону наших військ.

На Оріхівському напрямку відбито 8 атак противника в районах Роботиного та західніше Вербового Запорізької області.

Детальніше про оперативну обстановку станом на ранок 9 березня - в нашій новині.

Генштаб також інформує, що за добу українські захисники знищили ще 850 російських окупантів, понад 50 артсистем ворога та 10 одиниць спетехніки. З початку повномасштабного вторгнення Росія вже втратила 423 160 військових.

Про інші втрати противника – в новині.

Уночі російська армія атакувала Херсон з авіації. Авіабомба влучила у багатоповерхівку, також є влучання у будівлю лікарні та припортову інфраструктуру, повідомив голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

"Вночі ворог вдарив по Херсону з авіації. Було зафіксовано влучання авіабомби у багатоповерхівку. Також внаслідок обстрілів в обласному центрі пошкоджено медичну установу та припортову інфраструктуру", — повідомив Прокудін.

Через російську агресію 2 людини загинули, ще 2 дістали поранення, одна з них – дитина.

"За даними слідства, 8 березня близько 21:40 збройні сили рф завдали ракетного удару по Херсону. Акуботравму отримав 7-річний хлопчик. Його доставлено у лікарню", - ідеться у повідомленні Офісу генерального прокурора.

Також рятувальники деблокували літнє подружжя. Внаслідок вибуху пошкоджено багатоквартирні будинки.

Губернатори російських Курської та Ростовської областей повідомили про атаку безпілотників. За їхніми словами, працювала протиповітряна оборона.

У Таганрозі на березі Азовського моря про вибухи місцеві пабліки писали упродовж щонайменше двох годин, називаючи це найбільш масовим обстрілом за час війни. В мережі припускають, що метою атаки могло бути авіаційне підприємство, яке входить до складу науково-технічного комплексу.

Жителі міста стверджували, що система оповіщення про повітряну тривогу не працювала.

За інформацією місцевих ТГ-каналів, під час атаки міг постраждати Таганрозький авіаційний науково-технічний комплекс ім. Г. М. Берієва.

У міноборони РФ повідомили, що вночі над російськими регіонами нібито було 47 дронів, 41 з яких – над Ростовською областю.

Найповніша картина сьогоднішнього дня обов’язково буде на нашому сайті.

Тримаймося і наближаємо Перемогу! 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram