ГоловнаСуспільствоЖиття

Уряд подовжив строки подачі заявок на виплати ветеранам до Дня незалежності

Подати заявку на можна до 10 грудня.

Уряд подовжив строки подачі заявок на виплати ветеранам до Дня незалежності
Фото: Telegram/Zelenskiy

Кабінет міністрів продовжив ветеранам-військовим термін виплат до Дня Незалежності. Відтепер подати заявку на можна до 10 грудня.

Про це повідомляє Урядовий портал.

Згідно з постановою, для забезпечення виплат особам, які належать до ветеранів війни, проходять службу та не є пенсіонерами, міністерства та відомства, військові формування, підприємства, установи, організації мали подати Пенсійному фонду інформацію про таких осіб не пізніше ніж до 1 жовтня.

Відтепер постановою від 24.11.2023 № 1238 "Про внесення змін до постанови Кабінету міністрів від 21 липня 2023 р. № 754" Уряд подовжив термін подання інформації про таких осіб Пенсійному фонду до 10 грудня поточного року.

Нагадаємо, що в липні цього року Кабмін ухвалив постанову № 754, за якою ветерани війни та люди, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, отримають від 450 до 3100 гривень. 

Членам сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, статус яким установлено згідно з пунктом 1 статті 10 закону "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту", членам сімей загиблих (померлих) захисників і захисниць України, а також дружинам (чоловікам) померлих осіб з інвалідністю внаслідок війни, які не одружилися вдруге, дружинам (чоловікам) померлих учасників бойових дій, учасників війни та жертв нацистських переслідувань, визнаних за життя особами з інвалідністю від загального захворювання, трудового каліцтва та з інших причин, які не одружилися вдруге, - 650 гривень.

Учасникам війни та колишнім в’язням концентраційних таборів, гетто, інших місць примусового тримання, особам, яких було насильно вивезено на примусові роботи, дітям партизанів, підпільників, інших учасників боротьби з націонал-соціалістським режимом у тилу ворога - 450 гривень.

За даними Кабінету міністрів, на всі виплати знадобиться 1,038 млрд гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram