ГоловнаСуспільствоВійна

Росія вранці обстріляла Харків. Є влучання в будинок, загинули двоє, поранені 30 людей (оновлено)

Серед поранених – малюк 11 місяців. 

Росія вранці обстріляла Харків. Є влучання в будинок, загинули двоє, поранені 30 людей (оновлено)
Фото: ДСНС

Сьогодні вранці росіяни обстріляли два райони Харкова. Унаслідок ворожої атаки загинули двоє людей – десятирічний хлопчик на жінка 1955 року народження. 

Станом на 13:55 відомо про 30 поранених: 20 чоловіків і 9 жінок віком від 18 до 85 років. Також постраждав 11-місячний хлопчик – брат загиблої дитини. 

"Стан більшості поранених, у тому числі дитини, – середній. Також є кілька “легких” пацієнтів. Їм надали допомогу на місці. Переважно у людей – вибухові травми, осколкові поранення рук і ніг, обличчя, гематоми. У двох постраждалих –гостра реакція на стрес", – повідомив у Telegram голова Харківської ОВА Олег Синєгубов. 

О 12:36 було відомо про 29 поранених, повідомили в Офісі генерального прокурора. Станом на 8:48 було відомо про 16 поранених цивільних і загиблу дитину.

Одна з ракет влучила у дорогу, у сусідніх будинках вибито вікна. Друга ракета влучила у 3-поверховий житловий будинок, там сталася пожежа, повідомив мер міста Ігор Терехов у Telegram. Влучання зафіксовані в Київському та Основ'янському районах.  

Фото: ДСНС

"Удари ворога прийшлися виключно по цивільній інфраструктурі Харкова, в одному випадку – по житловому будинку", – повідомив мер міста Ігор Терехов у Telegram.

Наразі рятувальники ліквідовують наслідки влучань, загорання авто, розбирають завали будівель.

"2 людини врятували співробітники ДСНС. Пошкоджено 2 багатоквартирних будинків та зруйновано триповерховий житловий дім", – повідомив міністр внутрішніх справ Клименко.

Фото: ДСНС

Нагадаємо, попереднього удару Харків зазнав 2 жовтня. Окупанти завдали щонайменше п'яти ударів за межами міста Харків, зафіксовано влучання ракет С-300. До того 1 жовтня ворог тричі обстрілював місто. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram