ГоловнаСуспільствоВійна

Кількість загиблих у Костянтинівці становить 16, удару завдали не з артилерії (уточнено)

33 людини дістали поранень.

Фото: EPA/UPG

Унаслідок російського удару по місту Костянтинівка загнули 16 мирних жителів, 33 особи дістали поранень. Уточнені дані щодо загиблих вранці 7 вересня навели в поліції, пише УП. Спершу були дані про 17 жертв. 

"За офіційною інформацією, станом на зараз – 16 тіл загиблих людей і 33 поранених. Спочатку була інформація про 17 загиблих. Коли ми провели ретельний візуальний огляд решток тіл, ми встановили, що вони належать 16 особам. Зараз вже майже всі ідентифіковані, знайдені родичі, відібрані ДНК загиблих та їхніх родичів", – повідомила начальниця відділу комунікації поліції Донецької області Олександра Гаврилко. 

За її словами, поліція також виключила, що удару росіяни завдали артилерією. 

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Нагадаємо, обстріл розпочався близько 14:00 середи. Внаслідок влучання снарядів у торговельних павільйонах ринку сталася пожежа. Було пошкоджено 20 магазинів, лінії електропередачі, адміністративну будівлю та п'ятий поверх житлового будинку, згоріли легкові автомобілі та вісім торговельних об'єктів.

Розпочато досудове розслідування в кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу).

Президент Володимир Зеленський упевнений, що російський ракетний удар по Костянтинівці був навмисним.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram