ГоловнаСуспільствоВійна

Ірландія візьме участь у розробці нової економічної моделі Маріуполя

Країна має досвід трансформації економіки.

Ірландія візьме участь у розробці нової економічної моделі Маріуполя
Фото: Скрін з відео

Ірландія підтримає маріупольські родини в евакуації та ділитиметься досвідом й експертизою з розробки нової економічної моделі Маріуполя у майбутній відбудові.

Про це повідомляє Маріупольська міська рада. 

Під час зустрічі міського голови Маріуполя Вадима Бойченка з послом Ірландії в Україні Тересою Ґілі сторони обговорили співпрацю, направлену на підтримку маріупольських родин в евакуації та майбутню відбудову міста "Mariupol Reborn".

За словами міського голови, Ірландія готова підтримати маріупольських переселенців, а також приєднатись до програм підтримки маріупольських школярів.

Крім того, Ірландія запропонувала свою допомогу у відновленні економіки Маріуполя після деокупації. Країна має досвід трансформації економіки та створення нових галузей промисловості, який може бути корисним для Маріуполя.

Нагадаємо, що Данія розширить рамки для допомоги розвитку Україні в 2024 році на 300 млн датських крон (близько 40 млн євро) з 1,2 млрд датських крон до 1,5 млрд датських крон.

В Бучі Київської області за литовські кошти мають побудувати школу. Очікується, що її відкриття відбудеться 1 вересня 2025 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram