ГоловнаСуспільствоВійна

Через ворожі обстріли знеструмлені абоненти семи областей

У Донецькій області ремонтні бригади чекають дозволу військових, щоб почати відновлення пошкоджених повітряних ліній 330 кВ.

Через ворожі обстріли знеструмлені абоненти семи областей
Фото: ДТЕК

Через ворожі обстріли прифронтових та прикордонних територій знеструмленні абоненти семи областей, зокрема у Харківській області майже 10 тис споживачів залишились без світла.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства енергетики.

У Харківській області через ворожий обстріл пошкоджено лінію електропередачі 110 кВ, що призвело до знеструмлення майже 10 тисяч споживачів. Ремонт почнеться за умов припинення бойових дій в районі.

"У Донецькій області ремонтні бригади чекають дозволу військових, щоб почати відновлення пошкоджених у результаті вчорашніх обстрілів двох повітряних ліній 330 кВ", – йдеться в повідомленні. 

Крім того, залишається знеструмленою частина споживачів у Запорізькій, Сумській, Херсонській, Чернігівській та Дніпропетровській областях. Ремонтні бригади працюють там, де це дозволяє безпекова ситуація.

Також повідомляється, що через негоду вночі у Дніпропетровській області знеструмлювалися 33 тис споживачів у 140 населених пунктах. Майже всіх вдалося заживити за резервними лініями.  У Херсоні енергетики заживили 140 споживачів, які були знеструмлені після підтоплення. Залишаються знеструмленими близько 9,6 тисячі споживачів. 

Нагадаємо, що 34 населені пункти Харківщини були знеструмлені вночі 26 серпня через ворожі обстріли.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram