ГоловнаСуспільствоПодії

Учора був скоєний замах на вбивство заступника голови Податкової служби Сокура, – Гетманцев

Виконавці затримані та дають покази на замовників.

Учора був скоєний замах на вбивство заступника голови Податкової служби Сокура, – Гетманцев
Фото: Данило Гетманцев

Учора був скоєний замах на вбивство заступника голови Державної податкової служби України Євгена Сокура.

Про це повідомив у Telegram голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

"Так, вчора о 7:50 стався замах на вбивство заступника голови ДПС України Євгена Сокура. Напад в центрі міста. Замовники – схемщики, що втратили "бізнес" та перейшли межу. Євгена вдалося врятувати злагодженими діями карного розшуку. Низький уклін професіоналам з Департаменту карного розшуку Нацполу", – заявив Гетманцев.

Фото: Данило Гетманцев

Він додав, що виконавці затримані та дають покази на замовників.

"Якщо ви раптом хотіли дізнатися, чому протистоїть і з чим бореться податкова щодня – з цими злодіями: конвертаторами, корупціонерами – кланами, що смокчуть кров нашої країни понад 30 років. І хребет яким ми ломаємо. Щодня", – зазначив Гетманцев.

Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко підтвердив інформацію про запобігання нападу на заступника голови Державної податкової служби України Євгена Сокура.

"Національна поліція попередила напад на заступника керівника Державної податкової служби України. Ефективно спрацювали оперативники карного розшуку. Фігуранти затримані", – написав він у Telegram.

Фото: Данило Гетманцев

Згідно з інформацією, вказаною на сайті Державної податкової служби, Євген Сокур є виконувачем обов'язків заступника голови ДПСУ, має 6 ранг державного службовця. У червні повідомлялося, що Євген Сокур представляв напрями цифровізації ДПС.

У червні журналісти програми "Гроші" присвятили випуск Євгену Сокуру. За їхньою інформацією, Сокур брав участь у відборі на посаду очільника департаменту економічного аналізу, але не пройшов. У квітні 2022 року перемогла у відборі Марин Баряхтар, проте через три дні вона відмовилася від посади. Тоді переможцем оголосили Євгена Сокура. Попри відсутність досвіду 7 травня 2022 року його призначили виконувачем обов’язки голови ДПС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram