ГоловнаСуспільствоВійна

Зеленський провів нараду щодо підготовки енергосистеми та ППО до зими

На селекторній нараді обговорили низку нагальних питань.

Зеленський провів нараду щодо підготовки енергосистеми та ППО до зими
Фото: Telegram/Zelenskiy

Президент Володимир Зеленський повідомив про проведення щоденної селекторної наради. 

“Тримаємо на постійному контролі постачання техніки та боєприпасів, темпи власного виробництва. МЗС та МО отримали доручення попрацювати з партнерами, щоб у наступних оборонних пакетах було саме те, що потрібно”, - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що також учасники селектору заслухали доповіді розвідки щодо тактичних і стратегічних планів противника, стану його ВПК. Також обговорювали підготовку енергосистеми та ППО до зими.

Крім того, йшлося про ліквідацію наслідків російських обстрілів цивільних об'єктів, евакуацію з Куп’янського району, допомогу постраждалим, будівництво нового житла на Херсонщині та Київщині.

Також обговорили функціонування зернового коридору. “Перший пішов. Готуємо наступні кроки”, - зазначив глава держави.

Нагадаємо, вчора з Одеси тимчасовим коридором для цивільних суден вирушило перше судно. Контейнеровоз “Joseph Schulte” під прапором Гонконгу вийшов з порту Одеса та рухається встановленим для цивільних суден тимчасовим коридором до/з чорноморських морських портів України.

Також зазначимо, що, за даними британської розвідки, Україні вдалося зробити достатні запаси палива для проходження цієї зими в умовах війни. Зокрема, Україна ефективно мобілізувала свій гірничодобувний сектор, забезпечивши безперервне постачання вугілля для теплоелектростанцій. Також країні вдалося зробити значні запаси газу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram