ГоловнаСуспільствоПодії

На Третьому саміті леді та джентльменів розглянуть тему ментального здоровʼя, - Зеленська

Також перша леді анонсувала міжнародну зустріч міністрів охорони здоров'я.

На Третьому саміті леді та джентльменів розглянуть тему ментального здоровʼя, - Зеленська
Олена Зеленська
Фото: president.gov.ua

Третій саміт леді та джентльменів, який відбудеться цьогоріч у вересні, стосуватиметься теми ментального здоровʼя. 

Про це повідомила перша леді України Олена Зеленська на Конференції послів 2023 року.

За її словами, війна народжує "кризи, страхи, відвертість, соціальні фобії, суспільні фобії, тривожність", однак і крім війни у світі є "багато проблем для людей". 

"Це відновлення після важкої кризи пандемічної, це природні катаклізми, як, наприклад, землетруси в Туреччині та Сирії, стрімкі кліматичні зміни. Ось про це постійне відчуття такого тривожного розладу, будемо говорити на Третьому саміті знову з залученням експертів та викладами думок", - зазначила Зеленська.

Вона також анонсувала проведення міжнародної зустрічі міністрів охорони здоров'я, що стане початком програми медичного партнерства. 

"Це та програма, яка поєднає конкретні заклади охорони здоров'я в Україні з подібними закладами, великими закладами в світі. І тут може сфокусувати міжнародну підтримку нашим медичним закладам, які мають потенціал зростати та бути моделлю для трансформації", - сказала перша леді.

За словами Зеленської, українському МОЗ допомагають налагодити контакти іноземними закладами посольства в Польщі, Латвії, Північній Македонії, Ірландії, Італії, Німеччині, Нідерландах, Словаччині, Швеції, Швейцарії, Канаді. "Тому чекаємо на такий контакт також у Великій Британії, Данії, Австрії, Японії, Південній Кореї, Сполучених Штатах і Іспанії. Це дуже важливо, ми хочемо, щоб цей захід став потужним початком для міжнародної роботи", - додала перша леді.

Нагадаємо, у серпні 2021 року в Києві у Соборі Святої Софії стартував Саміт перших леді і джентльменів, ініціатором якого виступила Олена Зеленська. Темою саміту стала "М'яка сила в новій реальності", а учасниками були гості з понад 20 держав.

Торік у липні відбувся Другий саміт перших леді та джентльменів. Тоді звернули увагу на психологічний аспект війни, а також людський капітал.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram