ГоловнаСуспільствоВійна

Росія вдарила по Кривому Рогу ракетами. Є влучання в житловий будинок та навчальний заклад (оновлено)

Є жертви, ще 75 людей поранені. 

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

У Кривому Розі під час повітряної тривоги пролунали вибухи. Росіяни влучили двома ракетами. Одна ракета влучила в чотириповерхову будівлю навчального закладу, друга – в будинок. 

Близько 19 години завершився розбір завалів. Загинули шестеро, 75 людей поранені.

Хронологічно:

19.08. У Кривому Розі рятувальники завершили пошукові роботи: 6 загиблих і 75 поранених.

17:37 – відомо про шістьох загиблих і 75 поранених.

1 серпня у Кривому Розі оголошено днем жалоби.

Станом на 17.15: поранених 73, у тому числі - 8 дітей. У лікарнях у стаціонарі – 22 поранених, у тому числі двоє дітей. Двоє людей у тяжкому стані, повідомив керівник МВА Олександр Вілкул.

16:36. В ОВА повідомили про пʼятьох загиблих і 64 поранених. І серед жертв, і серед поранених є діти. 20 людей госпіталізовані. 

15:06. У МВС повідомили, щодо поліції Кривого Рогу надійшло 165 заяв від потерпілих. Правоохоронці документують наслідки ворожої атаки та фіксують звернення громадян про пошкодження майна й автомобілів.

Після 13 години "Суспільне" повідомило про виявлення пʼятої жертви. ДСНС тим часом повідомив, що кількість поранених зросла до 44.

Фото: EPA/UPG

Фото: ДСНС

Фото: ДСНС

Фото: ДСНС

Фото: ДСНС

Фото: ДСНС

Фото: ДСНС

О 12:41 зʼявилися оновлені дані про жертв: четверо загиблих (зокрема 10-річна дитина) та 43 поранених. Під завалами можуть залишатися люди. Рятувальникам вдалося витягти чотирьох осіб, серед них – дитину.

Станом на 11:50 відомо про дві жертви і 31 пораненого, написав у Telegram голова ОВА Сергій Лисак. Об 11:34 було відомо про двох загиблих і 25 поранених. 

Серед них – четверо дітей, повідомили в Офісі генерального прокурора. Рятувальні роботи тривають. 

У будинку зруйновано секцію між четвертим і девʼятим поверхами. У виші на першому поверсі було кафе з людьми, поруч розташовано підрозділ нацполіції – його також пошкоджено. Серед постраждалих є люди, які просто йшли вулицею під час удару, заявив міністр внутрішніх справ в ефірі телемарафону. 

"Знищено практично технікум Політехічного інституту міста Кривий Ріг. На даний момент 20 осіб отримали поранення, двоє загинули. Близько пʼяти-семи осіб знаходяться під завалами", – сказав Клименко о 10:52. 

Фото: Дмитро Лубінець

Фото: ДСНС

Фото: ДСНС

Фото: ДСНС

Фото: ДСНС

Клименко наголосив, що всі обʼєкти – цивільні.

Станом на 10:15 було відомо про одного загиблого, 10 поранених.

"Зранку 20 липня росіяни завдали ракетного удару по дев’ятиповерховому житловому будинну на 4 під’їзди, де відбулося руйнування з 4 по 9 поверхи у межах 1 під'їзду, з послідуючим загоранням квартири на рівні 4 поверху на площі близько 70 м кв., наразі пожежа локалізована", – повідомили в ДСНС

Із житлового будинку врятовано дитину 2013 року народження. Також відбулося влучання в чотириповерхову будівлю навчального закладу, де зруйнувано з другого по четвертий поверхи. Тут постраждало три особи.

Першим про вибух повідомив голова військової адміністрації. Він закликав нічого не знімати та не публікувати в Інтернеті. Повітряні сили за декілька хвилин перед оголошенням про вибухи попереджали про загрозу балістичного удару для Дніпропетровської області. 

Фото: Дмитро Лубінець

Також балістична загроза була для Кіровоградської. 

Між публікацією повідомлень про балістичну загрозу і повідомленням про вибухи минуло чотири хвилини. 

Попереднього удару Кривий Ріг зазнав уночі 14 липня. Росіяни вдарили "шахедами" по підпримству. Одна людина була поранена. Також росіяни били по місту вночі 8 липня – теж "шахедами". 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram