ГоловнаСуспільствоВійна

Настоятелю монастиря з Мелітополя повідомили про підозру в колабораціонізмі

Священнослужитель УПЦ МП сприяв утвердженню окупаційної влади РФ на території Мелітопольского району.

Настоятелю монастиря з Мелітополя повідомили про підозру в колабораціонізмі
Фото: СБУ

Правоохоронці повідомили настоятелю монастиря з Мелітополя про підозру в колабораціонізмі.

Про це повідомляє Офіс Генпрокурора. 

За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури настоятелю монастиря з Мелітополя, який входить до Запорізької єпархії УПЦ (МП), повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 5, ч. 6 ст. 111-1 КК України).  

За даними слідства, священнослужитель сприяв утвердженню окупаційної влади РФ на території Мелітопольского району. З серпня 2022 року він активно брав участь у пропагандистських заходах проти України. 

Під час публічних виступів підозрюваний закликав мешканців окупованого Мелітополя підтримати проведення незаконного референдуму про приєднання до складу РФ.  

Разом з іншими представниками Московського патріархату на підтримку окупаційної влади відвідав «церемонію» оголошення незаконної анексії росією Херсонської, Запорізької, Луганської й Донецької областей.

За антиукраїнські погляди та  проросійські переконання рішенням РНБО України до підозрюваного на 5 років застосовані персональні санкції.

Нагадаємо, минулого тижня СБУ затримала священника Ізюмської єпархії за підозрою у колабораціонізмі. Під час окупації він публічно заявив, що місцева релігійна громада підпорядковується виключно російській РПЦ. Священник неодноразово виступав перед камерами кремлівських пропагандистів, які приїздили до захопленого на той час Ізюма.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram