ГоловнаСуспільствоЖиття

У Вінниці та Житомирі викрили ділків, які профінансували бойовиків "ДНР" на понад 50 млн гривень

Серед підозрюваних – директор та головний бухгалтер житомирського приватного підприємства.

У  Вінниці та Житомирі викрили ділків, які профінансували бойовиків "ДНР" на понад 50 млн гривень

Служба безпеки і Державне бюро розслідувань викрили масштабну схему фінансування терористичної організації "ДНР". Оборудка діяла ще до початку повномасштабного вторгнення Росії і поповнила "бюджет" бойовиків на більше ніж 50 млн гривень.

Про це повідомляє пресцентр СБУ.

Організаторів оборудки викрили у Вінниці та Житомирі. Вони налагодили постачання гірничого обладнання з тимчасово окупованої Донеччини на підконтрольну Україні територію.

"Такий «товарообіг» забезпечив регулярні надходження до «бюджету» терористичної організації «ДНР» у вигляді «податків» і «зборів». Надалі ці гроші були спрямовані на матеріально-технічне забезпечення бойовиків на східному фронті", – зазначили в СБУ.

Для обходу заборони на торгівлю із тимчасово захопленими підприємствами Донеччини ділки створили мережу фіктивних фірм у Житомирській області та в Росії. А розрахунки здійснювали через підсанкційні фінустанови країни-агресора.

Наразі слідчі ДБР повідомили трьом організаторам схеми про підозру за ч. 2 ст. 258-5 Кримінального кодексу (фінансування тероризму). Серед підозрюваних – директор та головний бухгалтер житомирського приватного підприємства.

Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину та притягнення винних до відповідальності.

Нагадаємо, раніше СБУ викрила провайдера, який роздавав Інтернет терористам "ДНР".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram