ГоловнаСуспільствоВійна

​На війні загинув екснардеп із Тернопільщини Олег Барна (оновлення)

За словами співголови фракції "Європейська Солідарність" Ірини Геращенко, боєць воював під Вугледаром.

​На війні загинув екснардеп із Тернопільщини Олег Барна (оновлення)
Олег Барна

На війні загинув народний депутат Верховної Ради VIII скликання Олег Барна.

Про це 18 квітня повідомив на своїй фейсбук-сторінці керівник об'єднаного пресцентру сил оборони Таврійського напрямку полковник Олексій Дмитрашківський.

"Вчора, під час бойових дій загинув Олег Барна. Так сталось, що ми мали можливість поспілкуватися на минулому тижні", - написав Дмитрашківський.

Спершу були дані, що бригада офіційно не підтвердила загибель. Згодом, 19 квітня, Петро Порошенко заявив, що є підтвердження загибелі. Згодом це підтвердили в Верховній Раді. 

"Із першого дня повномасштабного вторгнення рф вже на наступний день вирушив добровольцем на фронт у складі 44-ої артилерійської бригади ім. Данила Апостола, де був сержантом, а потім продовжив службу у званні сержанта у 68 окремій єгерській бригаді ім. Олекси Довбуша. Останні дні воював на сході України у одній із найгарячіших точок – під Вугледаром на Донеччині", – зазначили в дописі на сторінці ВР у фейсбук

Керівництво Верховної Ради України, народні депутати України, керівництво та працівники Апарату Верховної Ради України висловили співчуття рідним і близьким Олега Степановича. 

Як зазначено на фейсбук-сторінці бійця, він воював у складі 68 окремої єгерської бригади ім. Олекси Довбуша.

Олег Барна – уродженець села Нагірянка Чортківського району Тернопільщини. Працював учителем, два терміни очолював Нагірянську сільську раду.

Був активним учасником Євромайдану. Отримав поранення в голову та вибите праве плече внаслідок протистоянь 18 лютого 2014 року в Маріїнському парку. У липні 2014 року добровольцем пішов у ЗСУ в зону АТО, боєць 128-мої окремої гірсько-піхотної бригади, командир мінометного розрахунку (псевдо «Дядько Олег»).

На виборах у 2014 році потрапив у парламент від Блоку Петра Порошенка. Був головою підкомітету з питань контролю за дотриманням законодавства у сфері запобігання і протидії корупції юридичними особами Комітету Верховної Ради України з питань запобігання і протидії корупції. Його молодший брат – Степан Барна – очолював Тернопільську обласну державну адміністрацію. 

У 2019 році балотувався до Верховної Ради 9 скликання по 167 округу (Тернопільська область) від партії "Європейська Солідарність" як безпартійний.

З початком російського вторгнення в Україну 2022 року пішов добровольцем у військкомат, а з 25 лютого вже був зарахований на посаду командира гранатометного відділення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram