ГоловнаСуспільствоНаука і релігія

Секретар РНБО розповів, чи можлива остаточна заборона діяльності УПЦ МП в Україні

"Інституції, які не зареєстровані у відповідний спосіб на території України, не можуть тут працювати", - зауважив Данілов.

Секретар РНБО розповів, чи можлива остаточна заборона діяльності УПЦ МП в Україні
Секретар РНБО Олексій Данілов
Фото: Макс Требухов

Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов розповів, чи можлива остаточна заборона УПЦ МП в Україні.

В інтерв'ю "Укрінформу" Данілов заявив, що є претензії до "установи, яка не зареєстрована у відповідний до українського законодавства спосіб".

"Ви хочете ходити молитися? Ідіть і моліться. Але інституції, які не зареєстровані у відповідний спосіб на території України, не можуть тут працювати. Окрім того, у цій інституції було дуже багато представників так званої розвідувальної спільноти російської федерації. Частину з них ми вже поміняли на наших бранців. Це факти, які українська спільнота має знати", - сказав Секретар РНБОУ.

Данілов наголосив, що є законодавство України, тож якщо УПЦ МП є організацією, то має "відповідати нашим законам, мати відповідну реєстрацію". "Якщо нормативні-правові документи вашої організації не відповідають законам України, тут не треба ні рішень РНБО, ні указів Президента. Організація поза законом. Перереєструйтеся, якщо вас перереєструють, а потім здійснюйте свою діяльність", - сказав Секретар Ради нацбезпеки та оборони. 

"Якщо ви маєте пряме відношення до Москви, до Гундяєва (глави Російської православної церкви), до тих людей, які закликають убивати наших громадян, ви з ними співпрацюєте… І якщо вони раніше заперечували цей факт, то зараз реакція московських попів і всієї тієї московської черноти свідчить про те, що УПЦ МП –  представники Москви", - додав Данілов.

Нагадаємо, Хмельницька облрада заборонила діяльність УПЦ МП на території області.

СБУ повідомила про нову підозру керівнику Черкаської єпархії УПЦ МП, який заперечував збройну агресію Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram