ГоловнаСуспільствоВійна

Спецслужби РФ залучають дітей до фейкових мінувань в Україні

СБУ заблокувала злочинні дії групи підлітків, які причетні до анонімних мінувань у Києві і регіонах України.

Спецслужби РФ залучають дітей до фейкових мінувань в Україні
Фото: СБУ

Росія залучає неповнолітніх до підривної діяльності проти України. Причому це відбувається навіть в умовах війни.

Про це повідомляє у Telegram СБУ.

Служба безпеки заблокувала злочинні дії тінейджерської групи, яка причетна до серії анонімних повідомлень про псевдомінування у столиці та інших регіонах України. Найбільше підлітки “мінували” будівлі органів державної влади, а також об’єкти соціальної інфраструктури. У жовтні минулого року вони одночасно повідомили про фейкові мінування 14 місцевих судів.

За даними слідства, злочинну діяльність учасників групи дистанційно координували представники російської спецслужби. Для цього створили спеціалізовану інтернет-спільноту, до якої регулярно залучали неповнолітніх мешканців різних регіонів України. Саме за вказівками агресора підлітки періодично розсилали на електронні адреси держустанов неправдиві повідомлення про “мінування”. Таким чином ворог намагався розхитувати внутрішню обстановку в Україні.

Фото: СБУ

Встановлено, що “розсилку” здійснювали від імені сторонніх осіб та з використанням спеціальних комп’ютерних програм для приховування своєї локації. У результаті розслідування співробітники СБУ викрили організатора групи. Ним виявився неповнолітній мешканець Чернігівської області.

Правопорушник мав контакти з представником російської спецслужби, який зв’язувався з підлітком через месенджер і ставив йому завдання. Під час обшуку за адресою проживання псевдомінера виявлено мобільний телефон та комп’ютер із доказами протиправної діяльності та комунікації з агресором.

Наразі у межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 2 ст. 259 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання до 8 років позбавлення волі.

 

Нагадаємо, СБУ викрила двох керівників анонімних мінерів, які працювали на Росію.

 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram