ГоловнаСуспільствоВійна

Генштаб ЗСУ повідомив про 84 російські ракети та 12 авіаударів по Україні за добу

Окупанти продовжують штурмувати Бахмут.

Генштаб ЗСУ повідомив про 84 російські ракети та 12 авіаударів по Україні за добу
Фото ілюстративне
Фото: EPA/UPG

Генеральний штаб ЗСУ повідомив, що Росія за добу здійснила пуск 84 ракет.

Про це йдеться у вечірньому зведенні українського командування, опублікованому у фейсбуці.

34 ракети вдалося збити, ще 8 не досягли своїх цілей. Також рашисти завдали 12 авіаційних ударів, зокрема, використали 8 БпЛА типу "Шахед-136". Половину з них теж збили наші захисники.

Водночас авіація Сил оборони України за добу завдала 7 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів. А підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили пункт управління, 6 районів зосередження особового складу противника, 2 логістичних центри, 3 склади боєприпасів, станцію РЕБ та зенітно-ракетний комплекс на вогневій позиції.

Ситуація на фронті станом на 18.00 9 березня така:

  • на Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках - без суттєвих змін. РФ зберігає військову присутність на території Білорусі, проте формування наступальних угруповань не виявлено. Водночас противник продовжує інженерне обладнання місцевості у прикордонних районах Курської області. Протягом доби росіяни здійснили мінометні та артилерійські обстріли районів населених пунктів Єліне Чернігівської області; Атинське Сумської області; Козача Лопань, Стрілеча, Красне, Вовчанськ та Бологівка Харківської області;
  • на Куп’янському та Лиманському загарбники намагаються прорвати оборону українських військ. Здійснили артилерійські обстріли населених пунктів, серед них - Дворічна, Гряниківка, Западне, Кислівка і Берестове Харківської області; Невське і Червонопопівка на Луганщині, а також Роздолівка Донецької області;
  • на Бахмутському ворог не припиняє штурмові дії міста Бахмут. Наші захисники відбили численні атаки в районах Бахмута та Іванівського. Ворожих обстрілів зазнали, зокрема, Васюківка, Міньківка, Дубово-Василівка, Богданівка, Бахмут, Курдюмівка та Майорськ Донецької області.
  • На Авдіївському та Шахтарському противник проводив безуспішні наступальні дії в напрямку населених пунктів Красногорівка, Кам’янка, Авдіївка, Сєверне, Первомайське, Невельське, Мар’їнка, Побєда та Вугледар Донецької області. Ворожих обстрілів зазнали, зокрема, Авдіївка, Водяне, Георгіївка, Невельське, Красногорівка, Побєда, Вугледар, Пречистівка та Нескучне Донецької області;
  • на Запорізькому та Херсонському рашисти ведуть обороні дії. Обстрілів зазнали райони населених пунктів, що неподалік лінії зіткнення, зокрема: Новосілка та Новопіль Донецької області; Гуляйполе, Залізничне, Гуляйпільське, Мала Токмачка, Новоданилівка, Новоандріївка, Кам’янське Запорізької області, а також Михайлівка Херсонської області та місто Херсон.

У Генштабі ЗСУ додали, що в окремих населених пунктах тимчасово захопленої Херсонської області росіяни активізували грабіж населення. 

"Окупанти вивозять із Голої Пристані та Нової Збур’ївки награбоване майно, побутову техніку, вантажними автомобілями, якими доставляли боєприпаси своїм підрозділам", - повідомили в командуванні.

Нагадаємо, зранку 9 березня Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний повідомив, що у ніч на 9 березня росармія здійснила 81 пуск ракет різного базування. Для цього задіяли понад 30 літаків та три носії "Калібрів".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram