ГоловнаСуспільствоВійна

Росія запросила співзасновника "Pink Floyd” Вотерса "заспівати" на Радбезі ООН

“Колись російська дипломатія була серйозною. Що далі? Містер Бін?”.

Росія запросила співзасновника "Pink Floyd” Вотерса "заспівати" на Радбезі ООН
ЕРА/UPG

Росія звернулася до співзасновника гурту “Pink Floyd” Роджера Вотерса з проханням виступити перед Радою Безпеки ООН у середу. Дипломати Радбезу сприймають цей крок щонайменше скептично.

Про це пише Reuters.

Засідання скликається на вимогу Москви, щоб “обговорити постачання зброї в Україну”.

“Колись російська дипломатія була серйозною. Що далі? Містер Бін?”, – прокоментував ситуацію дипломат Ради Безпеки ООН на умовах анонімності.

Рада Безпеки, що складається з 15 членів, збиралася десятки разів після того, як Росія вторглася в Україну 24 лютого минулого року. Але вона не може вжити жодних дій, оскільки Росія має право вето разом зі Сполученими Штатами, Китаєм, Британією та Францією.

“Подивимося, що він скаже. У нього є позиція, і ви її завтра почуєте. Можливо, він нам і заспіває”, – заявив посол Росії в ООН Василь Небензя.

Прихильники України розкритикували Вотерса, коли у вересні він опублікував на своєму сайті відкритого листа першій леді України Олені Зеленській, у якому виступав проти постачання Києву зброї Заходом.

Зазначимо, водночас гітарист і вокаліст "Pink Floyd" Девід Гілмор підтримує Україну, він, зокрема, видалив свою музику з потокових сервісів у Росії та Білорусі. 

Торік у квітні гурт уперше за 28 років випустив нову пісню. Трек присвятили Україні, використавши семпл з голосом Андрія Хливнюка з відео, де соліст "Бумбоксу" співає "Ой у лузі червона калина" біля київського Софійського собору.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram