ГоловнаСуспільствоВійна

Японія оголосила про нові санкції проти російських компаній і фізосіб (оновлено)

До РФ заборонено постачання товарів, які можуть бути використані для посилення військового потенціалу.

Японія оголосила про нові санкції проти російських компаній і фізосіб (оновлено)
Фото: rada.gov.ua

Японія оголосила сьогодні про нові санкції проти російських компаній і фізичних осіб, а також торгові обмеження.

Про це пише Reuters.

“У п'ятницю Японія оголосила про додаткові санкції у відповідь на останні дії Москви в Україні, заборонивши експорт до Росії ключових стратегічних товарів і заморозивши активи десятків осіб”, – зазначає видання.

Згідно з інформацією міністерства торгівлі, Японія забороняє постачання до Росії товарів 49 компаній, які можуть бути використані для посилення військового потенціалу, включно з напівпровідниковим обладнанням та компонентами, газорозвідувальним обладнанням, водометами, роботами, генераторами електроенергії, вибуховими речовинам, а також вакцинами та медичним обладнанням.

Під обеження потрапили, серед інших, авіабудівна компанію АТ "Іркут Корп" і виробник зенітних ракет, московський завод "Авангард".

Зазначається, що нова заборона на експорт набуде чинності 3 лютого.

Окрім того, Японія заморозила активи ще трьох організацій і 22 росіян, а також 14 “промосковських осіб, пов’язаних з “анексією” південного сходу регіону України”.

Санкції введено, зокрема, проти дитячої омбудсманки Марії Львової-Бєлової, голова ЦВК Росії Елли Памфілової, віцепрем'єрів Дмитра Чернишенка та Андрія Білоусова і заступника міністра оборони Михайла Мізинцева.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Японії Фуміо Кісіда може в лютому відвідати Україну і провести переговори з президентом Володимиром Зеленським.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram