ГоловнаСуспільствоВійна

Росіяни закрили виїзд з окупованого Мелітополя, місцеві зникають після депортації, - Федоров

Єдиний виїзд з Мелітополя - через Василівку в сторону Запоріжжя - закрили з 15 грудня.

Росіяни закрили виїзд з окупованого Мелітополя, місцеві зникають після депортації, - Федоров
Фото: EPA/UPG

Російські окупанти так й не відкрили виїзд із тимчасово окупованого Мелітополя до підконтрольного Україні Запоріжжя. Містяни, яких депортують - безслідно зникають у Василівці.

Про це повідомив у Telegram міський голова Мелітополя Михайло Федоров.

За його словами, ще 15 грудня росіяни закрили єдиний виїзд з Мелітополя - через Василівку в сторону Запоріжжя. Тоді ж вони заявили про "новорічні" канікули, які триватимуть до 15 січня. Однак, вже минув місяць, виїзд досі закрито.

"Натомість рашисти зробили жест небаченої щедрості: дозволили дітям, жінкам і людям похилого віку проходити 10 км "дороги життя" пішки. Але і тут є нюанси. Українці, депортовані рашистами з окупації в бік Запоріжжя, безслідно зникають", - зазначив Федоров.

Він також розповів, що окупанти виганяють депортованих містян із домівок без речей і змушують діставатися "сірої зони" пішки, а у своїх ЗМІ - розповідають про депортацію "диверсантів".

"Проте люди не доходять до переправи, де на них чекає українська сторона. Куди насправді відправляють українців залишається невідомим", - пише Федоров.

Нагадаємо, раніше також повідомлялося, що  окупанти за гроші спонукають жителів Мелітополя робити анонімні доноси.

Щоби втертися в довіру до місцевого населення, росіяни використовують у місті українську символіку - переодягнені окупанти вишукують учасників спротиву.

Мелітополь перебуває під контролем російських загарбників від 25 лютого.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram