ГоловнаСуспільствоВійна

Україна готова співпрацювати з поляками у справі вибуху ракети, – Кислиця на Радбезі ООН

"Напади Росії створюють гуманітарну катастрофу, яка може вийти за межі України".

Україна готова співпрацювати з поляками у справі вибуху ракети, – Кислиця на Радбезі ООН
Фото: EPA/UPG

Україна готова співпрацювати з польською стороною у розслідуванні вибуху ракети у Польщі, який у вівторок убив двох людей.

Про це на засіданні Ради безпеки ООН заявив постійний представник України при ООН Сергій Кислиця, пише CNN.

“Україна висловлює свою солідарність із братнім польським народом у зв’язку з трагедією в селі Пшеводов, де від ракетного обстрілу загинули двоє людей. Ми підтримуємо повне та прозоре розслідування для встановлення всіх фактів цього трагічного інциденту та готові співпрацювати з польською стороною, щоб сприяти цьому розслідуванню”, – сказав Кислиця.

Посол також заявив Радбезу, що напади Росії створюють гуманітарну катастрофу, яка може вийти за межі України.

“Ми вдячні за підтримку наших друзів, зокрема Польщі, у протидії цим нападам і поверненні миру та безпеки в наш регіон”, – сказав він.

Нагадаємо, 15 листопада під час масованої ракетної атаки Росії на Україну в Польщі вибухнула ракета. Загинули двоє людей.

Президент Польщі Анджей Дуда оголосив попередні результати розслідування, згідно з якими вибух міг бути спричинений ракетою ППО С300, що виробляється в Росії, але використовується також і Україною – для захисту від ракетних атак. Польський президент наголосив, що Україна захищалася від російських нападів. 

Вашингтон не побачив нічого, що суперечило б попередній оцінці президента Польщі Анджея Дуди стосовно того, що вибух, швидше за все, був спричинений українською ракетою протиповітряної оборони. Однак, якими б не були остаточні висновки, остаточно відповідальною за цей трагічний інцидент є Росія, яка запустила шквал ракет по Україні, спеціально призначених для цілей у цивільній інфраструктурі.

Україна просить надати доступ до місця вибуху представникам Міністерства оборони та Державної прикордонної служби. Секретар РНБО Олексій Данілов повідомив, що Україна "готова передати наявні докази російського сліду".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram