ГоловнаСуспільствоВійна

На півдні ворог три рази безуспішно вів бойові дії із Силами оборони

Противник веде оборонні дії для утримання захоплених територій у Херсонській та Миколаївській областях.

На півдні ворог три рази безуспішно вів бойові дії із Силами оборони
Фото: Генштаб ЗСУ у Facebook

Противник веде оборонні дії для утримання захоплених територій у Херсонській та Миколаївській областях, намагається зупинити розвиток наступу наших підрозділів.

Про це повідомили в оперативному командуванні “Південь”.

Протягом дня ворог здійснив три бойові зіткнення з Силами оборони. 

“Спробу штурмових дій за напрямком Зелений Гай – Тернові Поди силами мотострілецького взводу за підтримки мінометів, танка та БМП було відбито, ворог з втратами відступив”, – йдеться у повідомленні. 

Позиції українських захисників атакував мотострілецький взвод окупантів, за підтримки танка і БМП, а також диверсійно-розвідувальної групи. Окупанти також не мали успіху і були змушені ретируватися, зазнавши суттєвих втрат.

Із застосуванням реактивних систем залпового вогню, ствольної артилерії, мінометів окупаційні війська наносили вогневе ураження вздовж лінії бойового зіткнення, по прилеглих територіальних громадах, а також по тилових районах, населених пунктах, об'єктах критичної інфраструктури. 

Нагадаємо, як повідомили у Генеральному штабі ЗСУ окупаційні війська намагаються утримати тимчасово захоплені території та зірвати активні дії Сил оборони. Також не припиняють ведення наступальних дій на Бахмутському та Авдіївському напрямках.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram