ГоловнаСуспільствоВійна

Кіберполіція викрила чергову ботоферму, котра поширювала фейки та пропаганду про війну в Україні

Ботоферму організували чотири людини.

Кіберполіція викрила чергову ботоферму, котра поширювала фейки та пропаганду про війну в Україні
Фото: Пресслужба Нацполіції

Співробітники Кіберполіції викрили ботоферму, котра нараховувала понад 50 тис. ботів у соціальних мережах та поштових сервісах. За інформацією поліції, вона поширювала фейки та пропаганду про війну в Україні.

Про це повідомила пресслужба Нацполіції.

“Для реалізації злочинної схеми фігуранти залучали громадян РФ та жителів тимчасово окупованих територій України. Виконавці отримували оплату за створені акаунти у російських рублях через заборонені в Україні електронні платіжні системи”, - повідомив начальник Департаменту кіберполіції Юрій Виходець.

Фейкові сторінки використовувалися для поширення недостовірної інформації щодо війни, виправдання окупації українських територій та пропаганди у вигляді дописів та коментарів у соцмережах.

“Правопорушники генерували майже 3 тисячі фейкових акаунтів на тиждень. Загалом мережа ботоферм налічувала більше 50 тисяч ботів. Крім цього, фігуранти здійснювали рекламування фішингових шахрайських сторінок”, - додав Виходець.

Під час проведених обшуків було вилучено майже 35 тис. SIM-карт різних мобільних операторів України та інших держав, комп’ютерну техніку, мобільні телефони та документацію.

Нагадаємо, працівники кіберполіції ідентифікували понад 14,5 тис. військовослужбовців Росії, які воювали на території нашої держави.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram