ГоловнаСуспільствоВійна

Росія завдала удару по Запоріжжю – третього за добу. Обстріляно парк, енергообʼєкт і телевежу (оновлено)

Загинула одна людина. 

Росія завдала удару по Запоріжжю – третього за добу. Обстріляно парк, енергообʼєкт і телевежу (оновлено)
Наслідки обстрілів, 22 вересня 2022,
Фото: тг-канал Кирила Тимошенка

Ранком 22 вересня російська армія знову завдала удару по Запоріжжю. Про це близько 7:30 повідомив у Телеграм голова ОВА Олександр Старух. 

"Ворог завдав удару по обласному центру. Дотримуйтесь правил повітряної тривоги!" – наголосив він.

Близько 12 години він повідомив, що під удар потрапили парк у центрі міста, телевежа і обʼєкт енергетичної інфраструктури. Загинув чоловік. Росіяни стріляли з С300. 

"В центрі парку – готель і ресторан, звичайні цивільні об’єкти. Сьогодні зранку саме сюди ворог завдав два удари ракетами С300. Об’єкт зазнав значних руйнувань. На жаль, загинув 65-річний чоловік. Ще один приліт – у телевізійну вежу. Вороги готуються до своєї пропагандистської інформаційної кампанії", – написав він.

Через удар по інфраструктурному обʼєкту на деякий час довелося вимкнути резервний генератор, в тому числі і в обласній лікарні. 

"Нажаль у ворога таких ракет дуже багато. Обов’язково дотримуйтесь правил повітряної тривоги! Під час прильотів сьогодні, люди, яки вижили, були в бомбосховищах і в укриттях. Навіть правило двох стін у квартирі рятує", – наголосив він. 

Фото: тг-канал Кирила Тимошенка

Фото: тг-канал Кирила Тимошенка

Фото: тг-канал Кирила Тимошенка

Старух також повідомив про пʼятьох поранених. 

"Знову мішенню окупанта стали об’єкти інфраструктури. Руйновань зазнали житлові будинки навколо", – зазначив він. 

За останні 24 години це – вже третя атака на місто. Після ракетного удару близько 7 ранку 21 вересня по обʼєкту інфраструктури російська армія вдарила по Запоріжжю і вдень. Були влучання в три райони міста, поранень зазнали троє людей. Бʼють росіяни переважно по обʼєктах інфраструктури. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram