ГоловнаСуспільствоВійна

На засіданні Ставки Верховного Головнокомандувача йшлося про безпеку у звільнених населених пунктах

Учасники засідання заслухали доповіді командувачів військ оперативних груп щодо активних дій сил оборони з деокупації.

На засіданні Ставки Верховного Головнокомандувача йшлося про безпеку у звільнених населених пунктах
Фото: Пресслужба Офісу президента України

Президент України Володимир Зеленський провів чергове засідання Ставки Верховного Головнокомандувача.

Про це повідомила пресслужба Офісу президента.

У ньому взяли участь: міністр оборони Олексій Резніков та його заступник Ростислав Замлинський, Головнокомандувач Збройних Сил України Валерій Залужний, начальник Генерального штабу ЗСУ Сергій Шаптала, командувач Національної гвардії Юрій Лебідь, командувач Сил спеціальних операцій ЗСУ Віктор Хоренко, т. в. о. голови Служби безпеки України Василь Малюк, міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, міністр інфраструктури Олександр Кубраков, секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов, керівник Офісу Президента Андрій Єрмак і його заступник Роман Машовець.

Учасники засідання заслухали доповіді командувачів військ оперативних груп щодо активних дій сил оборони з деокупації українських територій.

За результатами були ухвалені відповідні рішення, зокрема щодо забезпечення безпеки у звільнених населених пунктах.

“Окрема увага була приділена підсумкам 5-ї зустрічі Ukraine Defense Contact Group у форматі “Рамштайн”, яка завершилася напередодні. З огляду на ситуацію на фронті набуває актуальності забезпечення співпраці з партнерами України у середній та довгостроковій перспективі”, – йдеться у повідомленні.

Учасники засідання також розглянули ситуацію з матеріально-технічним забезпеченням українського війська та визначили нагальні потреби сил оборони України.

Нагадаємо, попереднє засідання Ставки Верховного Головнокомандувача відбулося 6 вересня.

Ставку було створено 25 лютого – на другий день повномасштабного вторгнення Росії. Координатором ставки став секретар РНБО Олексій Данілов, до складу увійшли очільники оборонних відомств і військові командувачі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram