ГоловнаСуспільствоВійна

Від нічного обстрілу Харкова постраждали історична будівля і школа (оновлено)

Поранено одну жінку. 

Від нічного обстрілу Харкова постраждали історична будівля і школа (оновлено)
Руйнвання будинку Адама Піотровського
Фото: Ігор Терехов у Телеграм

Російська армія цієї ночі здійснила ракетний обстріл Харкова. Ворог бив по центру міста в Основʼянському та Київському районах.

Про це харківський мер Ігор Терехов повідомив у Телеграм

"Постраждала історична будівля, будинок купця Адама Піотровського, яку ми реставрували декілька років тому", – заявив він.

Обстріл Харкова
Фото: Ігор Терехов у Телеграм
Обстріл Харкова

Також руйнувань зазнала школа в центрі Харкова.

Оновлення. Голова ОВА Олег Синєгубов у телеграм повідомив, що від обстрілу Основʼянського району постраждала жінка. 

"В Основ'янському районі один з осколків влучив у вікно квартири, 61-річна жінка отримала ушкодження. Госпіталізації не потребувала. Наразі на місцях ударів тривають пошуково-рятувальні роботи. Інформація уточнюється", – повідомив він.

У Офісі генерального прокурора в дописі в фейсбук додали, що руйнувань зазнали торгівельні магазини, туристичне агентство та фінансові установи.

"Близько 3:00 ночі російська ракета влучила у відкриту ділянку у Київському районі Харкова. Будь-які військові об‘єкти на вказаних територіях відсутні. За попередніми даними, окупанти обстріляли Харків ракетами типу С-300 з території Бєлгородської області", – зазначили в повідомленні. 

Розпочато розслідування за фактами порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

Прибутковий будинок Піотровського – чотириповерхова будівля в стилі українського бароко. Зведений в 1911 році, архітектор – Борис Корнієнко. З 1917 році нова влада перетворила будівлю на Будинок колгоспника із готельними номерами, їдальнею і громадськими приміщеннями. Під час Другої світової війні будівлі пощастило уникнути руйнування. У повоєнний час у ній розмістили поштамт.  В 90-ті будівлю віддали Харківському бюро технічної інвентаризації. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram