ГоловнаСуспільствоВійна

Миколаїв вранці зазнав масованого ракетного обстрілу, у Лазурному ЗСУ знищили склад боєприпасів ворога, – ОВА

У Харкові росіяни били по Київському району, в області – по Чугуєву і Золочеву. 

Миколаїв вранці зазнав масованого ракетного обстрілу, у Лазурному ЗСУ знищили склад боєприпасів ворога, – ОВА
Обстріл Харківщини
Фото: Олег Синєгубов в Телеграм

Відносно спокійно ніч минула на Волині, Закарпатті, Рівненщині, в Івано-Франківській, Львівській, Чернівецькій, Вінницькій, Запорізькій, Хмельницькій, Тернопільській областях, на Кіровоградщині, Черкащині, Одещині, Вінниччині, Полтавщині, Чернігівщині, Житомирщині та Київщині. 

Минулої доби ворог знову обстрілював громади Сумщини: вдень вдарив чотири рази по Юнаківській громаді, ввечері був артобстріл зі ствольної артилерії по Шалигінській громаді, мінометний обстріл Білопільської громади. Постраждалих немає. Уночі – мінометні обстріли Шалигінської та Юнаківської громад. Попередньо – без жертв та руйнувань, йдеться у зведенні ОВА станом на 8 ранку. 

Уночі ворог кілька разів обстріляв Нікополь. Попередньо, одна людина поранена, госпіталізована. Зруйновано до 10 приватних будинків, є пошкодження в місцевій лікарні, на двох місцевих підприємствах та в порту. Масштаби та наслідки обстрілів наразі з’ясовуються.

У Харкові вчора ввечері внаслідок обстрілів зі ствольної артилерії в Київському районі відбулися часткові руйнування та пошкодження багатоповерхових будинків. Вночі окупанти обстріляли також смт Золочів. Унаслідок обстрілу приватного домоволодіння горіла господарча споруда і гараж. 

Вночі в м. Чугуїв унаслідок обстрілу пошкоджено 5-поверховий житловий будинок. За попередніми даними, унаслідок нічних обстрілів постраждалих немає.

У Луганській області ситуація на фронті без змін. Росіяни намагалися просунутися в напрямку Верхньокам’янки, однак зазнали втрат та відійшли. Відбито наступ ворога і поблизу Білогорівки. 

За ніч: 5 авіаударів, 13 артобстрілів. Окупаційні ЗМІ з посиланням на "владу" Алчевська повідомляють про руйнування тролейбусного депо та профілакторію ракетним ударом HIMARS. Про розташування в цих будівлях військових об’єктів замовчується.

У Донецькій області ворог минулої доби обстрілював Костянтинівку, Соледар, Торецьк, Сіверськ, Вугледар, Мар'їнку, Новий Донбас (Світлівський старостинський округ), Краматорськ. З ночі і станом на ранок обстріляні Торецьк, с. Миколайпілля Дружківської громади (пошкоджено сім приватних житлових будинків). Інформація щодо вбитих та поранених уточнюється. За добу по області – двоє загиблих, 10 поранених.

Фото: ДСНС

Фото: ДСНС

Фото: ДСНС

Сьогодні зранку Миколаїв знову зазнав масованого ракетного обстрілу. Попередньо відомо про влучання в автосалон та салон із продажу сільгосптехніки. Інші влучання були по околицях міста. Детальна інформація уточнюється.

Фото: НП

Фото: НП

Фото: НП

Фото: НП

Учора протягом дня фіксувалися обстріли сіл Лимани та Українки Галицинівської громади. Влучання переважно по відкритих територіях. Постраждалих немає. Унаслідок ворожих обстрілів у селищі Березанка Березанської громади відбулось займання пшениці.

Баштанський район: продовжуються обстріли сіл по лінії розмежування в Березнегуватській громаді. Інформація щодо постраждалих і пошкоджень уточнюється.

Херсонщина: ситуація на території області залишається стабільно напруженою. Військові ворога активно продовжують укріплення рубежів оборони залізобетонними конструкціями. Триває обстріл звільнених сіл та сусідніх регіонів, у багатьох населених пунктах пошкоджені практично всі будинки та інша інфраструктура.

Гучно було в Лазурному. ЗСУ знищили склад боєприпасів військових окупантів, який був розташований на березі моря, у санаторії "Чайка".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram