ГоловнаСуспільствоВійна

Через обстріли окупантів не працюють 110 газорозподільних станцій у шести регіонах, - Оператор ГТСУ

Без газу залишаються Донецька, Луганська та частина Запорізької області.

Через обстріли окупантів не працюють 110 газорозподільних станцій у шести регіонах, - Оператор ГТСУ
Фото: Чернігівська Ода

110 газорозподільних станцій (майже 8% від загальної кількості) у шести областях - поза роботою через ворожі обстріли.

Про це повідомили в товаристві "Оператор ГТС України".

Найбільша кількість відключених станцій припадає на Донеччину і Луганщину. Загалом без газопостачання залишаються Донецька, Луганська та частина Запорізької області

"У червні 2022 року у Запорізькій області російські обстріли пошкодили газопровід, що живив 17 газорозподільних станцій та 100 тис. споживачів у Мелітополі, Енергодарі, Дніпрорудному та інших населених пунктах. Співробітники Запорізького ЛВУМГ локалізували пошкоджену ділянку та перекрили частину газогону-відводу, щоб зберегти ресурс газу для газопостачання споживачів. Запас газу, що залишався у газопроводі, вичерпався 8 липня, після чого ГРС були зупинені і постачання споживачів припинилось", - розповіли в Оператора ГТСУ.

На початку липня від ворожих снарядів отримали пошкодження ГРС на півдні України. У Херсонській області зупинила роботу одна газорозподільна станція. А в Миколаївській виявили і локалізували пошкодження крана до ГРС.

В Оператора ГТСУ кажуть - через бойові дії доступ до пошкоджених газопроводів і повноцінний ремонт наразі неможливі.

"Співробітники ОГТСУ залишаються на робочих місцях і за найменшої нагоди розпочнуть відновлювальні роботи, але з урахуванням обсягів пошкоджень для відновлення газопостачання треба, щоб окупанти припинили обстріли", - зазначили в товаристві.

Нагадаємо, окупанти розповсюджують маніпулятивну інформацію про те, що це Україна вимкнула газопостачання окупованих росіянами територій Запорізької області.

Днями два мікрорайони тимчасово окупованого Енергодара залишилися без газу через рашистів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram