ГоловнаСуспільствоВійна

Посадовці повинні робити більше, ніж можливо, щоб у воєнних умовах гарантувати людям нормальний рівень життя, - Зеленський

Це стосується як безпекових, так і економічних та соціальних питань. 

Посадовці повинні робити більше, ніж можливо, щоб у воєнних умовах гарантувати людям нормальний рівень життя, - Зеленський

Посадовці повинні робити не просто все можливе, а значно більше, ніж навіть можливо, щоб і в таких воєнних умовах гарантувати людям нормальний рівень життя. 

Про це у своєму зверненні розповів президент України Володимир Зеленський.

“Сьогодні увесь день працював на виїзді – у Дніпрі та в області, у Кривому Розі. Був на передових позиціях нашої оборони на Дніпропетровщині. Заслухав доповіді командирів, подякував від імені всіх українців нашим хлопцям і дівчатам, які тримають область.

Вручив “Золоту Зірку” Герою України підполковнику Олегу Грудзевичу – командиру танкового батальйону. Завдяки його особистій хоробрості підрозділ без втрат вийшов з оточення і в бою знищив російську диверсійну групу. Дуже сильна людина, відчувається”, - розповів президент України.

Він розповів, що відвідав у Дніпрі знамениту лікарню імені Мечникова, щоб особисто подякувати нашим особливим героям – усім лікарям, медичним сестричкам, які щоденно і з 24 лютого, і з 2014 року рятують наших військових, цивільних після поранень. Вони надзвичайно успішні на своїй передовій і подарували другий день народження, зберегли життя тисячам наших людей. 

Також президент вручив державні нагороди нашим захисникам, які відновлюються після поранень. 

“Сьогодні звернувся до парламенту Словенії. Кожного дня і за будь-яких обставин на зовнішньополітичному фронті працюємо по максимуму. І, до речі, це було вже 24-те звернення до парламентів країн ЄС і перше, зроблене поблизу передової. Сподіваюся, що й три інші країни ЄС відчують, що ці звернення – не про політику, а про захист нашої свободи – спільної, до речі, – а отже, ми прийдемо до того, що одного дня зможу сказати: усі 27 парламентів Євросоюзу чують боротьбу за свободу краще, ніж будь-які російські маніпуляції”, - розповів Володимир Зеленський. 

Також президент привітав головкома Залужного з днем народження, побажав йому здоров’я, побажав йому і всім нам найважливішого – перемоги.  

Зеленський нагадав, що 9 липня, а фактично вже після заходу сонця сьогодні мусульманська громада починає відзначати Курбан-Байрам - особливе свято, яке вчить жертовності й спрямовує людей на добрі вчинки.  

“Я хочу привітати зараз усіх мусульман України та світу й побажати, щоб панування миру відновилося, а всіляке зло завжди програвало. І що швидше, то краще. Цього особливо очікує кримськотатарський народ, і я вірю, що настане рік, коли будемо вітати одне одного у вільному Криму.  

Курбан байраминиз хайирли вє мубарэк олсун! Вітаю з благословенним святом Курбан-Байрам!” - підсумував Володимир Зеленський.

 

Як раніше повідомлялось, Україна буде боротися за всі свої території, але усвідомлює, що повна деокупація не буде швидкою. Деякі території Україна сподівається повернути шляхом дипломатії. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram