ГоловнаСуспільствоЖиття

Дорожники відремонтували пошкоджений міст між Черніговом та Києвом

Траса М-01 узяла на себе удар ще на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Дорожники відремонтували пошкоджений унаслідок вибуху міст на Чернігівщині, на трасі М-01 Київ - Чернігів - Нові Яриловичі.

Про це повідомило Державне агентство автомобільних доріг України ("Укравтодор").

Спочатку територію обстежили та розмінували сапери, потім розібрали завали зруйнованої штучної споруди, встановили нові бетонні плити прогонової будови, зверху – шар гідроізоляції та асфальтобетон.

"Траса М-01 Київ – Чернігів узяла на себе удар ще на початку повномасштабного вторгнення. Цим шляхом російські окупаційні війська проникли на територію України через білоруське КПП "Нові Яриловичі" і йшли в наступ на Київ та Чернігів. Через військові дії дорога зазнала серйозних руйнувань", - розповіли в Укравтодорі.

Дорога М-01 – найкоротший транспортний зв'язок Чернігова з Києвом. За даними відомства, після деокупації області там проводяться окремі роботи з відновлення проїзду. Наразі тут: збудовано одну тимчасову об'їзну дорогу біля невеликого мосту; відремонтовано один невеликий міст; розібрано завали великого мосту через Десну на об'їзній Чернігова, робиться проєкт ремонту; планується відкрити рух південним під'їздом до Чернігова через понтон.

Фото: facebook.com/Ukravtodor.Gov.Ua

Нагадаємо, 29 червня на Київщині блискавка пошкодила міст біля селища Демидів. За попередньою інформацією, блискавка влучила в опору моста, де знаходилась міна, яка здетонувала і пошкодила міст. На мосту знаходилась машина, через вибух одна людина загинула, двоє було поранено.

Зруйнований міст планують відновити за три тижні. Однак, причини вибуху наразі не розголошують.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram