ГоловнаСуспільствоВійна

"Український свідок" оприлюднив відеоісторію про батька і сина, які служать в одному підрозділі та обслуговують одну гаубицю

"Для того, аби допомагати і прикривати спини одне одному", - каже батько.

"Український свідок" оприлюднив відеоісторію про батька і сина, які служать в одному підрозділі та обслуговують одну гаубицю
Фото: скріншот відео

Проєкт "Український свідок" оприлюднив відеоісторію про батька і сина, які служать у 61 окремій піхотній бригаді.

Волонтери проєкту кажуть - у лавах української армії нерідко можна зустріти родичів, які служать в одному підрозділі. Буває, що спини одне одному прикривають брати або брат і сестра. А буває, що батько й син — як-от Юрій і Олександр, герої відео.

Обоє не просто служать в одному підрозділі, а також обслуговують одну машину — самохідну гаубицю 2С1 "Гвоздика". Один з них наводить зброю, інший — заряджає.

"Попросили про це у військкоматі. Для того, аби допомагати і прикривати спини одне одному", — каже батько. 

Юрій та Олександр пішли до військкомату 24 лютого - у перший день повномасштабного вторгнення російських військ в Україну.

Дружина Юрія з 2014 року перебуває в Криму, зв'язок із нею чоловік і син не підтримують. А дівчина Олександра чекає коханого з війни, адже в пари має народитися двійня.

"Дихаю рівно, кажу собі, що все буде добре", — зізнається боєць і майбутній батько.

Керівник Юрія та Олександра, начальник штабу артдивізіону "Кажан" наголошує - у його підрозділі служать також три брати. Служили ще двоє, один із яких перевівся в інший підрозділ. 

Нагадаємо, проєкт "Український свідок" (Ukrainian Witness) запустив засновник фонду допомоги українській армії "Повернись живим" Віталій Дейнега.

Долучайтеся до проєкту "Український свідок" (Ukrainian Witness) на платформах:

  • YouTube https://www.youtube.com/channel/UCSw52AtaknWAZLUP6ZCKm8A
  • Facebook https://www.facebook.com/ukrainianwitness
  • Instagram https://www.instagram.com/Ukrainian_Witness/
  • Telegram для українців https://t.me/UkrWitness
  • Telegram для росіян https://t.me/UkrainianWitness
  • Patreon, де проєкт можна підтримати https://www.patreon.com/UkrainianWitness

Якщо ви стали Українським Свідком і маєте відеоматеріали з місця подій: зруйновану інфраструктуру, результати обстрілів, підбиту ворожу техніку, проукраїнські мітинги — надсилайте, будь ласка, на пошту [email protected].

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram