ГоловнаСуспільствоВійна

Ворог посилив обстріли Сумщини і вдарив з "ураганів" по житлових кварталах Миколаєва, – зведення ОВА

Щонайменше вісім людей загинули в Сумській області від ворожих обстрілів. 

Ворог посилив обстріли Сумщини і вдарив з "ураганів" по житлових кварталах Миколаєва, – зведення ОВА
Насліки обстрілу Сумщини
Фото: ОК північ

Порівняно спокійно ніч минула на Волині, Закарпатті, Рівненщині, в Івано-Франківській, Чернівецькій, Львівській, Вінницькій, Дніпропетровській, Запорізькій, Одеській, Тернопільській, Хмельницькій областях, на Кіровоградщині, Черкащині, Чернігівщині, Полтавщині, Київщині та Житомирщині. 

У Сумській області вчора протягом дня і вечора росіяни обстрілювали прикордонні громади з мінометів та артилерії. Вдень на ворожій міні неподалік кордону підірвався автомобіль. Троє загиблих, один поранений, повідомили у зведенні ОВА станом на 8 ранку. 

Увечері був ракетний удар по околицях Глухова. П'ять ракет. Один загиблий, шестеро поранених.

Уночі – новий ракетний авіаудар по Садівській громаді. Четверо загиблих, шестеро поранених.

Також уранці сьогодні був ракетний авіаудар по Краснопільській громаді і година мінометного вогню.

Зруйновані будівлі, пожежі тривають. Наслідки та постраждалі – інформація уточнюється.

У Харкові ніч минула з тривогами та поодинокими обстрілами. Постраждалих по місту немає. 

По області внаслідок обстрілів Лозівського району одну людину поранено, в Ізюмському районі поранено четверо людей. В Ізюмському напрямку тривають бойові дії.

Луганщина: ворог намагається наступати в Сєвєродонецьку та Тошківці, спалює села Гірської та Попаснянської громад. Учора відбили черговий штурм Тошківки, де руйнувань більшає щодня. Як і у Вікторівці, Новоіванівці, Вовчоярівці, Нирковому та інших населених пунктах. Тільки в Гірському за день пошкоджено 12 будинків. Один поранений цивільний.

Донеччина: активні бойові дії вздовж всієї лінії фронту, учора ввечері – ракетні удари по віддалених населених пунктах Покровськ, Гришине. По Костянтинівці – РСЗВ "Ураган". Пошкоджені та зруйновані житлові будинки, метеостанція, промислове підприємство, свиноферма. За добу одна людина загибла, 13 поранено. Продовжується евакуація населення.

Миколаївщина: учора вдень російські окупанти обстріляли житловий квартал Миколаєва з реактивних систем залпового вогню, попередньо, системи "Ураган", поцілили в чотириповерховий житловий будинок. Також вчора було обстріляно Широківську громаду. За попередньою інформацією, потерпілих немає, зруйновані фермерські склади. Тривають обстріли в Березнегуватській громаді. Інформація щодо потерпілих і пошкоджень уточнюється.

Миколаївський район: учора потягом дня обстрілювалося с. Лимани Галицинівської громади, унаслідок чого два будинки згоріли, в інших – вибиті вікна, двері. Потерпілих немає.

Після ворожих обстрілів ввечері у с. Лимани зайнялася пожежа пшениці.

У результаті ворожих обстрілів вчора у с. Засілля Первомайської громади згорів житловий будинок. Потерпілих немає. Також обстрілу зазнало смт Первомайське, внаслідок чого сталася пожежа житлового будинку.

Херсонщина: бойові дії тривають на території області, зокрема, кризове становище у населених пунктах Бериславського і Каховського районів: знищені будинки, вбиті та ранені люди, замінована інфраструктура та берег річки, мародерства, викрадення місцевих жителів. Перевіряється інформація щодо мінування берегів Молодіжного пляжу в Херсоні.

Критична ситуація в області із забезпеченням медикаментами та гуманітарною допомогою.

Нагадаємо, Сєвєродонецьк нині є ключовою точкою оборони Луганської області. Ворог не полишає спроб повністю взяти його під контроль, щоб потім сунути на Лисичанськ і захопити всю Луганщину. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram