ГоловнаСуспільствоВійна

На Київщині знайшли захоронення громадян, убитих окупантами

Місце захоронення розташоване в лісі поряд із селом Мироцьке.

На Київщині знайшли захоронення громадян, убитих окупантами
Буча (архівне фото)
Фото: EPA/UPG

29 квітня на території Бучанського району виявили яму з тілами трьох чоловіків, яких катували російські військові, а потім жорстоко вбили.

Про це повідомила пресслужба Нацполіції Київської області.

"Жертв катували тривалий період часу, на кінцівках знайдено кульові поранення. Наостанок кожному із чоловіків стріляли у вухо. Це чергове масове поховання, яке зробили окупанти на території Бучанського району, того багатостраждального району, де вбили і закатували вже більш ніж тисячу громадян", - розповів начальник поліції Київщини Андрій Нєбитов.

Місце захоронення розташоване в лісі поряд із селом Мироцьке, жертвам зв’язували руки, намотували на обличчя тканину, у деяких чоловіків у роті був кляп. На трупах є сліди тортур, а також численні вогнепальні поранення.

За попередніми даними, окупанти намагалися приховати сліди знущань, тому скинули тіла в яму і засипали землею.

Поліція вже провела огляд тіл загиблих, нині їх скеровано на судово-медичну експертизу. Загалом на території Київщини слідчі оглянули 1202 тіла цивільних громадян, убитих російськими окупантами.

Нагадаємо, Велика Британія відправить в Україну групу експертів для розслідування воєнних злочинів росіян. Раніше Офіс прокурора Міжнародного кримінального суду приєднався до спільної слідчої групи України, Литви та Польщі для розслідування злочинів Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram